#televizyon dizileri #final yapan diziler
aksiyon / animasyon / komedi
9.7 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

her bölümü birbirinin aynısı şekilde ilerler:

phineas'ın aklına fikir gelir, perry kaybolur, ajan p olarak doofenshmirtz'in şirketine yollanır, proje yapılır, tadı çıkarılır, perry doof ile savaşır, doof lanet okur, candace kardeşlerinin yaptığı projeleri anne babasına ispiyonlamaya çalışıp hiçbir seferde beceremez, perry eve döner. onun dışında 1-2 şarkı falan.

yine de zamanında izlemekten en zevk aldığım çizgi dizilerdendi.
devamını gör...
şu "sözde" gerçek hikayeyi de daha hiçbir yapımcının doğruladığını görmedim %99 sallamasyon gençler boşuna arabeske yormayın izleyeceksiniz keyifle izleyin

edit:%100 sallamasyon gençler yapımcılar bizzat o hikayeyi yalanlamışlar (1.20'den itibaren başlıyor o kısım)

devamını gör...
marie curie ukdesidir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

fineas ve förb, abd yapımı çizgi dizidir. 4 sezondan oluşur ve disney channel'da yayınlanmıştır.

fineas ve förb yaz tatilinde sıkıldıkları için çeşitli icatlar yaparlar. ablaları candase ise bu durumdan rahatsızlık duyar, sürekli onları annesine şikayet etmeye çalışır ve daima başarısız olur.
fineas, atılgan, konuşkan bir çocuktur. her icattan önce "förb, bugün ne yapacağımızı biliyorum" der.
förb, daha az konuşur hatta hiç konuşmaz bir bölümde ağzından ancak bir cümle çıkar. mekanik konularda çok beceriklidir. tam bir "dilin değil de elin çalışsın" kişisidir. dr. doofenshmirtz'i kızına aşıktır.
candase, fineas ve förb'ün 14 yaşındaki ablalarıdır. ispiyonlamak onun işidir. * jeremy'e aşıktır. arkadaşı stacy ile sürekli telefonda konuşur.
ornitorenk perry, evin evcil hayvanıdır. aynı zamanda dr. heinz doofenshmirtz'i * yakalamaya çalışan gizli ajandır. konuşamaz, ornitorenk sesi çıkarır.
dr. heinz doofenshmirtz, kötücül bir doktordur. azıcık salak ve ve kafadan çatlaktır. öyle ki perry başına şapkasını takmazsa onu tanıyamaz bile. yaptığı icatların isimlerinin sonuna her zaman 'inatör' ekler. ajan perry ile düşmandır ama tatlı bir düşmanlık. icatlarına kendi kendini yok etme düğmesi ekler, bu yüzden olması muhtemel, hep başarısız olur. (bence kötü değil, sadece kötü bir çocukluk geçirmiş ve daima kardeşi ile kıyaslanmış ve böylelikle kendini kanıtlamak adına bu işlere girişmiş. kardeşi belediye başkanı falan olunca tabi bi eziklik de oluşmuş. kalbi kırık bir çocuktur. bir bölümde gerçekten başarılı olup dünyayı yok etme fırsatı eline geçtiğinde gerçekten kötü biri olmadığını göstermiştir.)
flyn fletcher, fineas ve candase'in annesi, förb'ün üvey annesidir. (filmde bunu anlamak çok güç çünkü asla çocukları birbirinden ayırmıyor.) bir türlü çocuklarının yaptıkları icatları göremez. bir bölümde görmüştü ve sanırım hafıza silicinatörle unutmuştu.*
lawrence fletcher, förb'ün babası, fineas ve candase'in üvey babasıdır. çocuklarının icatlarından haberdar olsa da karışmaz aksine destekler hatta onlarla beraber icatlara katkıda bulunur.
isabella, fineas ve förb'ün arkadaşıdır. fineas'a aşıktır. her gün usanmadan kapıdan girer ve "fineas napıyorsunuz." der. izci kızların lideridir.
buford, iri yapılı ve kavgacı bir çocuktur. fineas ve förb'ün arkadaşıdır. baljeetle uğraşmayı çok sever. en büyük korkusu jeremy'nin kız kardeşidir.
baljeet, ufak tefek ve akıllı bir çocuktur. fineas ve förb'ün arkadaşıdır. dersleri çok iyidir. hindistanlıdır. en büyük korkusu matematikten f almaktır.*

disney channel kapanmadan önce sürekli izlerdim. bütün bölümleri ezberlemişimdir. saçma sapan türk dizilerini izlemektense çizgi film izlemek daha eğlenceli gelir bana.
ikinci boyuttaki bölümleri favorim.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

ruhu çocuk kalanlara tavsiyemdir. *
devamını gör...
en sevdiğim çizgi filmlerden biridir. her bölüm bir şeyler icat edilmesi, doofenshmirtz'ün inatörleri, ornitorenk perry'nin kahramanlıkları, candace'ın delirmesi ve isabella'nın ''selam çocuklar, naaapıyosunuzz'' sorusu... yan karakterlerini de çok beğeniyorum; konuların ve kişilerin işlenişi çok hoş. abuk subuk şarkılar da sevimli bir hava katıyor bölümlere. favorim ise candace ve aşırı tepkileri, özellikle jeremy'ye karşı olanlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim