howard carter ve lord carnarvon tarafından açılan çocuk kral tutankamon'un mezarında yazdığı iddia edilen bir cümle nedeniyle ortalığı kasıp kavuran sözde lanet.

mezar açıldığında, kapısında "(gbkz: firavunun mezarına her kim dokunursa ölümün kanatları onu saracaktır.)" yazdığı iddiası ortaya atılmıştı atılmasına ama gerçekte ortada böyle bir yazı yoktu. ancak mezarın açılmasından sonra üst üste yaşanan talihsiz kaza ve ölümler, insanları, firavunun mezarını açan herkesten intikam alacağı fikrine inandırmıştı.

mezarın açılışından kısa bir süre sonra, bir kobra yılanı carter'ın kanaryasını yuttu. bir süre sonra carter ve carnarvon bir nedenden ötürü tartıştılar. bu tartışmadan sonra carnarvon ingiltere'ye döndü. orada bir sivrisinek ısırığı yüzünden enfeksiyon kaptı. bu sebeple öldüğü sırada köpeği de birden ulumaya başlamış ve hemen arkasından o da ölmüştü.

böylece lanet iddiası insanların gözünde kuvvetlenmeye başladı.

bu olaylar ilkti ama son olmadı. mezarı ziyaret edenlerden ikisi, carter'ın yanında çalışanlardan biri ve mumyanın yaşını tespit eden kişi de öldü. daha sonra carnarvon'un mezarını ziyaret eden bir arkadaşı da hayatını kaybetti.

***

bu iddialardan meşhur gemi titanik de nasibini aldı. gemi sefere çıktığında içinde bir mumya bulunuyordu. kayıtlarda böyle bir mumyanın varlığına rastlanmasa da geminin akıbetine bu mumyanın neden olduğu, söylentiler arasındaydı.

her ne kadar peş peşe gelen bu ölümler gerçekten tuhaf görünse de, mezarı ilk açan kişi olan carter dahil birçok kişinin hayatta kalması, bu durumun bir tesadüften öte olmadığını gösteriyordu. yine de firavunların, mezarlarını açanları lanetlediğine ilişkin söylentiler uzun süre boyunca insanlar arasında gerçek bir olaymış gibi kabul gördü.
devamını gör...
tağutun* lanetimi olurmuş, bırakın bu boş işleri. dedirten başlık.
devamını gör...
internet sahtekarlığıdır. yok öyle bir şey, firavunun mezarında hiçbir şey yazmaz, kimse de ölmemiştir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"firavunun laneti" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim