bir canlının 1 glikozu 2 atp ile aktifleştirerek ve nad+'yı nadh'a indirgiyerek 2 pirüvik asit + 4 atp + 2 nadh elde etmesidir. net atp kazancı 2 atp'dir. bütün canlılar yapar ve olay sitoplazmada gerçekleşir. ayrıca 12.sınıfın en kafa yoran konusudur. geçmiş olsun şimdiden dostlar.
devamını gör...
şekerin parçalanması durumudur.
devamını gör...
bir mol glikozun, iki mol pürivik asite yıkımına denir. bütün canlı hücrelerin sitoplazmasında gerçekleşir. oksijenli ve oksijensiz solunum tepkimelerinin ilk basamağıdır. bu evre tüm canlılarda ortaktır, dolayısıyla bu evrede görev yapan enzimler ve enzimlerin sentezinden sorumlu genler ortaktır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim