her gece kâbus gören birisi olarak en korktuğum durumdur.
devamını gör...
islam'da haberci rüyalardan bahsedildiğini duymuştum. pek bilgi sahibi olmadığım için yorum yazamıyorum. isteyen araştırabilir.
devamını gör...
beynin bilinçaltı kusmuğu olduğundan tabii ki olabilir. sonuçta gördüğünden duyduğundan çöp bilgiler birleşiyor öyle özgün bir senaryo çıkıyor. hem pek çok prime time dizisiyle de kapışır yaratıcılıkta.
devamını gör...
öngörü de denilen benim sıkça yaşadığım durum. görünürde hiçbir konuyu kafama takmıyorum ama çok fazla derine ittiğim için rüyalarımda sürekli olası olayların planlarını görüyorum. çok fazla başıma gelmiş olsa da alışılabilir bir durum olduğunu düşünmüyorum her seferinde korkutuyor. ayrıca sık sık ben bunu daha önce yaşamıştım hissi de oluyor. görülen tüm rüyaları hatırlayamamamızın bir etkisi olabileceğini düşünüyorum.
devamını gör...
en son rüyamda portekiz türkiye'yi 3-2 yeniyordu.
devamını gör...
3 gündür kafa kopmalı kabus görüyorum lütfen olmasın öyle bir şey.
devamını gör...
bazen gerçek olduğunu düşündüğüm ithimaldir.
anneannem'in öldüğü gece rüyamda, bir şey için söz verdiğim iş arkadaşıma anneannem öldüğü için yapamadım kusura bakma sonra yaparım dediğimi görmüştüm. sabah altı gibiydi, rüyadan sonra uyandım, erken olduğu için geri uyudum. saat 11 gibi annemin anne, anne diye seslenmesine tekrar uyandım.

gerçek olmasını umduğum bir rüya da,
babamın cenazesinden sonraki gece, babamı rüyamda görmüştüm, bir merdivenin başında duruyordu, annem vardı yanında, korkma korkma domuz gibi anan dedi, annemi yanıma getirdi bıraktı. o ara annemin tahlil sonuçlarını bekliyorduk. *
son günlerinde sesi çıkmayan, merdiven inmeyi bırak, ayağa kalkamayan, babamı ayakta, normal sesiyle, şaka yaparken görünce sabaha kadar ağlamıştım.
not: bu tarz şeylere de asla inanan bir insan değilim aslında ama arada kendimi böyle korkutmayı seviyorum.
devamını gör...
oldukça yüksek olan ihtimal.

ortaokul zamanlarımda kendi kendime âşık oldum koskoca bir adama. caddenin karşı tarafındaki bir apartmanda bir iş yeri vardı, orada çalışırdı. ben de camdan bakıp bakıp kendi kendime mutlu olurdum.

bir gece rüyamda iş yerinin taşındığını gördüm. uyandığımda mutsuzdum. cama koştum yataktan kalkınca. bir baktım ki taşınıyorlar.

tek örneğim bu değil ama en açık ve net olan buydu.

bir arkadaşımın da gördüğü trafik kazası ertesi gün gerçekleşmişti.

***

bir başka ihtimal de şu: paralel evren dediğimiz şeyin fiziksel olarak mümkünlüğünü düşünürsek belki de rüya diye yaşadığımız şeyleri bir başka boyutta gerçekten yaşıyoruzdur, kim bilir...
devamını gör...
küs olduğum için iki yıldır görüşmediğim bir arkadaşımı rüyamda gördüm. rüyamda da küsüz ve tesadüfen karşılaşıyoruz. birbirimizi fark ettikten sonra görmezden gelmek ya da selamlaşmak arasında bocalıyoruz. ama selamlaşıyoruz. ayaküstü sohbet ederken bir yandan da birbirimizi iğneliyoruz. derken uyandım.

aynı gün yürüyüşe çıktım. kulaklıkla müzik dinleyerek yürürken bir anda rüyamda gördüğüm arkadaşımla karşılaştım. küs olduğumuz iki yıl boyunca ilk defa karşılaşmıştık. tam da rüyamda onu gördüğüm gecenin sabahında üstelik! aynen rüyamda olduğu gibi ikimiz de ne yapacağımızı şaşırdık. ama sonra selamlaştık. yine rüyamda olduğu gibi iğneli bir ayaküstü sohbeti çevirdik. sonra ben o an yaşamakta olduğumuz her şeyi gece rüyamda gördüğümden bahsettim. şu an küs değiliz ama çok sık buluşmuyoruz.

başka bir rüyamı daha anlatayım. anakartı yaktığım için bilgisayar kasam mevta olmuştu. rüyamda değil, gerçekte mevta olmuştu. şu an gerçeği anlatıyorum. kur yüzünde de yeni bir bilgisayar almak hiç içimden gelmiyordu. o sıralar bilgisayara ihtiyacım olmadığı için pek de sorun değildi. üç beş ay böyle gitti.

şimdi rüyaya geçelim. rüyamda yeni bir kasam var ve onu yerine yerleştiriyorum. açıyorum bilgisayarı, canavar gibi, baya mutluyum. sonra uyandım tabii...

aynı gün bir arkadaşım aradı. dedi, "kanka falanca kişi bana macbook hediye etti. biliyorsun ben de üniversiteye gidiyorum. benim kasa evde boş boş yatacağına al senin olsun." ben de dedim ki "lan ben bunu az önce rüyamda gördüm!"

bu iki örnek, tesadüfün çok çok ötesinde, rüyaların gelecekten haberler taşıdığıyla ilgili beni ikna etmeye yetti. bu iki örnek kadar kısa ve net olmadığı ve hemen aynı gün içinde gerçekleşmediği için buraya yazmadığım bazı rüyalar da bu iknaya katkı sağlamışlardır elbette.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"görülen rüyaların gerçek olabilme ihtimali" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim