adana çiftçiler birliği başkanı mutlu doğru'nun ifadesi.
gübre fiyatlarındaki artışa bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini, aksi halde problemin gelecek dönemde rekolte miktarını düşüreceğini ve bunun da tüketiciyi etkileyeceğini söylemiş.


doğru, "2020'nin ocak ayında üre gübresinin tonu bin 650 tl civarındaydı, şu anda 3 bin liranın üzerine çıktı. geçen sene bu zamanlarda tonu 900-950 tl olan amonyum sülfat, şu anda 1.650 tl. dap gübresinin tonu geçen sene 1.850 tl'ydi, şu an 3.450 tl civarında. bazı fabrikalar bu hafta yeniden fiyatlara yüzde 3-5 arasında zam yaptı" dedi.


kaynak: www.memurlar.net/haber/9515...
devamını gör...
doğru orantı hesabından yola çıkılarak beyan edilen doğru önerme. sonuçta ham madde girdi maliyetleriniz ne kadar artarsa; son tüketiciye yansıtılan tutar da aynı şekilde artacaktır. bunun anlamak için atomu parçalamaya gerek yok.
devamını gör...
olay iyiden iyiye b*ka sarıyor desenize.
devamını gör...
(bkz: türkiye'de tarımın bitmesinin sebepleri)
(bkz: türkiye'de tarımın bilerek bitirilmiş olması)
(bkz: cargill yasası)
(bkz: saklı seçilmişler)

"petrolü kontrol edersen ulusları; yiyeceği kontrol edersen insanları kontrol edersin." henry kissenger
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"gübre fiyatları düşürülmezse gıda fiyatları daha da artacak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim