kadın yazarların annesi olarak bilinir. tam bir aydın aileye sahiptirler. kardeşi ismet kür, yeğeni pınar kür kızı da emine ışınsu’dur. babası gazeteci mehmet selim amcası da ünlü gazeteci özzorluoğlu’dur. kendisi istanbul üniversitesi türk dili ve edebiyatı mezunudur. aynı zamanda tarih ihtisası da bulubmaktadır. arı, akıcı bir dili vardır. edebiyatımıza pek çok eser kazandırmıştır. efendim hülasa kendisi harika bir hanımefendidir...
devamını gör...
ilkokul kitaplarında ismine ilk rastladığımda adaşı halide edip adıvar ile kıyaslama yapardım. özellikle ikisinin de ikinci isimlerinin ya da kızlık soyadlarının erkek ismi olduğu dikkatimi çekerdi.
devamını gör...
bir ara lise edebiyat ders kitabında git bahar şiiriyle arzıendam eden dönemindeki diğer şairler gibi biraz anadolu fetişisti olan şairimiz.

git bahar'dan ziyade; sevmek, duyuşlar gibi daha güzel şiirleri vardır, koya koya onu koymuş kurul.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"halide nusret zorlutuna" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim