biliyorum yapmamam lazım. ama elimde değil.

ben izmir'de laik bir annenin ve tarikatçı bir babanın çocuğu olarak büyüdüm. o yüzden her iki tarafı da biliyorum. ben küçükken türban takmak hala siyasi bir sembol idi.

şu nesilde en azından desenliyi bırakıp, düz renkli türban takan genç laik kadınlarımız da var. bu tür kişiler genelde cana yakın, mantıklı oluyor ve en önemlisi de malum parti yobazı olmuyorlar. bir çoğu aynı zamanda atatürkçü de oluyor benim gözlemlediğim kadarıyla.

bu kızlar candır, ön yargıları yıksa yıksa onlar yıkar.

ancak yine de türbanı bağlama şeklinden tut, alta giyilen elbise ve pardösülere kadar bu islami sembolizm hareketi hala bitmiş değil. örneğin türbanı taktığında alnının üstünde küçük bir üçgen oluşuyorsa, ancak altına giydiği şey nispeten normal bir kıyafetse bu ablamız büyük ihtimal malum partilidir.

eğer kafasına tek saç telinin bile gözükmemesi amacıyla bone geçiriyorsa, altında da daha geleneksel bir kıyafet varsa muhtemelen tarikatçıdır. her tarikatta bunların varyasyonları da farklı oluyor tabii ki.
devamını gör...
bir kenara bırakmak lazım artık şekilciliği. kimin ne giydiği değil, konuşması ve düşüncesi önemli olmalı.

türbanlı, türbansız, kapalı, açık hiç bir önemi olmamalı. kişilerin kendi takdiri denilmelidir.

dış görünüşe bakmadan fikirleri, söylemleri ve bu ülkeye kattıkları önemlidir.
devamını gör...
insanların gözünü boyayabilmek için dini kullandıklarının kanıtıdır.
devamını gör...
en sinir olduğum düşüncedir. şekle değil düşüncelere göre yargılasak her şey daha güzel olabilir. her başı açık dinsiz düşüncesi kadar saçma sapan bir düşüncedir fikrimce
devamını gör...
bunun sorumlusu türban için seneler önce velev ki siyasi simge diyen kişidir ki kendisi o günün başbakanı, bugünün cumhurbaşkanıdır.
devamını gör...
sözlük yazarı edebiyatı.
hay malum parti kadar...
malum partili olsa sana ne,
olmasa sana ne.
ülkede gizli oylama,
açık sayım yapılıyor bilginize.
devamını gör...
yanlış olduğunu bildiğim ve aşmaya çalıştığım şey... işte bunlar hep siyasal islamdan.
devamını gör...
bu başlıkta ne görüyorum? ötekileştirme. tabandan tavana ötekileştirme. malum partilerin beslendiği kanalda ötekileştirme. bu devam ettikçe malum parti beslenmeye devam edecek. emin olun.

ülke tek partili dönemden bir adım ileri gidemiyor, hayret. oysa bir sürü parti olmalı ve bir sürü görüş, herkes dilediğini, dilediği şekilde savunmalı, demokrasiye de kişisel ve kitlesel özgürlüklere de ket vurulmamalı. öyle mi demiş kardeşim? bırakın, öyle desin.. bırakın, bunu siyasiler ifade etmeye çalışsın. bırakın oy toplamak için 40 takla atsınlar.. halkın da aklı var, fikri var herhalde, kime oy verecek, vermeyecek, keriz değil ki, birine basacak. ama bu tip siyasileşme hareketleri tabandan gelince, kitlesel olarak güdümlü bir kamikaze etkisi yaratıyor. bırakın yaw.
devamını gör...
üzülmeyin bu sizin değil sizde bu algıyı oluşturanların suçu. tabi bu algıyı devam ettirmek sizin kararınız.
devamını gör...
her açık kıyafet giyen kadına o**pu damgası vurmakla eşdeğer olaydır.
devamını gör...
(bkz: derdini seveyim butonu)

ülke batıyor, ekonomik kriz var ve hala bu ve bu tarz konular gündeme geliyorsa malum partinin neden iktidarda olduğuna şaşırmamak lazım.

kendini muhalif, aydın, seküler vb. adlandırıp halkı kutuplaştıran kesim veya kesimler olduğu sürece malum parti veya türevi sağcı partiler iktidarda olmaya devam eder. sonra her allah'ın günü "ekonomik kriz var" veya "düşünce özgürlüğümüz bile yok, bir tweet atmaya bile çekiniyoruz" diye ağlarsınız sonra.
devamını gör...
bu yanılgının iki suçlusu var.
birincisi islamı şekle indirgeyip sürekli mağdur olduklarını iddia edenler, ikincisi de anlamsız yasaklarla koca ülkenin işi kalmamış gibi kılık kıyafetle uğraşan baskıcı yönetim.
ama hakkını verelim, o yönetim geleneksel başörtü ve tülbente değil, bu zihniyete takıktı.
ankara'da yaşayan yazarlar bilirler ki milli bayramlar ve 10 kasım'da anıtkabir'e gelen binlerce kapalı insan da vardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"her türbanlıyı potansiyel malum partili olarak görmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim