ilkokulda teklifler karşılığında takım değiştirerek ticarete döktüğüm sonrasında da insanların fanatikleştikçe nasıl çirkinleştiğini görerek takım tutmamayı seçtiğim durumdur. şu anda bile çevremdekilere takım tutmuyorum dediğimde sanki fetöcü görmüş gibi olmaları anlamsız geliyor. gereksiz şekilde milyon dolarlar dönen piyasadan bir kuruş kazanamayıp, evinde oturup atılan bir gol ile akrabasına, komşusuna, arkadaşına vs "höö sizi nasıl yendik ama" demek bana aşağılık bir durum gibi geliyor.
devamını gör...
son derece yanlış bir dayatmadır. bizim kültürümüzde bebeklere bile futbol takımı dayatması yapıyorlar. hediye olarak forma almalar şu takımı tutarsan şunu alırım demeler. bizim memlekette futbol ekmek su gibi olduğu için takım tutmamak anlaşılmaz geliyor. halbuki bir takıma aşık olmadan yaşamak ne kadar güzel olurdu. dert yok keder yok üzüntü yok mis gibi.
devamını gör...
anlamadigim seylerden biri. neden bir insan bu sekilde kendini tek bir seye hapseder? maksat mac izlemek bundan zevk almaksa onlarca takim var neden sadece birini tutup biri ile hayatini gecirmek kendini kisitlamakmis gibi geliyor bana. eglenin iste, birakin adamlar kosturup dursun istediginiz takimi izleyip eglencenize bakin
(bkz: fanatizmin zararlari)
devamını gör...
futbol takımı tutmak illaki fanatizm demek değil ki. ben kendimi bildim bileli beşiktaşlıyım. hiçbir zaman maç izlerken taşkınlık yapmamışımdır. bir takımı desteklemek neden fanatizm olsun ayrıca, nasıl bir alaka kuruyorsunuz. sizin bakış açılarınızı ölçeyim.
devamını gör...
ben küçükken vardı, hala var mı bilmiyorum. tuttuğum takımdaki bir futbolcuyu bile bilmediğimi farkettiğimde artık takım tutmamaya karar vermiştim.
devamını gör...
7 yaşlarındayken fenerbahçeli'ydim. daha sonra başka birisinin isteği üzerine galatasaraylı olmuştum. yani futbol pek ilgi alanım değil. şuan soran birisi olursa galatasaraylı'yım diyorum fakat izlediğim tek bir galatasaray maçı bile yoktur. gereksiz abartılıyor.
devamını gör...
bazen daha ileri gidip herkesin dört büyüklerden bir futbol takımı tutması gerektiği dayatmasına dönüşen mani durumudur. altınordu takımını tutmayı kabul etmemek ne demek?
devamını gör...
geri zekalılıktan başka bir şey değildir.
devamını gör...
altınordu diyorum. muhattap kişi acayip şekilde suratıma bakıyor. o nerenin takımı diyor. izmir takımı diyorum. istanbul takımı tutmak zorunda mıyım? illa süper lige mi kanalize olayım? bir de istanbul takımlarını tutmamız ısrar ediliyor. fener, cimbom, kartal üçgeninde olmak zorunda mıyım? üçgeni yapmışlar milleti ortada sıçan oynatıyorlar. geometri sadece üçgenden ibaret değil. dörtgen var. beşgen, altıgen, hatta yamuk bile var.

aslında ben her zaman hakemi tutarım. hiç kaybetmez! ister yanlış, ister doğru karar versin. hep kazanır. parasını alır. keyfini sürer. geri kalanlar günlerce hatta senelerce onu konuşur. yorumculara ekmek kapısı açar. mhk na iş çıkar. federasyonu çalkalar. gündem oluşturur. yeni yeni kişiler adını duyurur. sayesinde kaç kişi nasiplenir. bence cennetlik bu mesleği yapanlar!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"herkesin bir futbol takımı tutması gerektiği dayatması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim