dünyayı çevirecekleri şeye adım adım yaklaşıyorlar. 'the grand reset' için bu sene düğmeye basılması bekleniyor. bunu yapılan her açıklamada görebiliyoruz. kripto paralara yönelin, yatırım tavsiyesidir.

bill gates açıklaması
devamını gör...
aslında onun açıklama'sında gerek yok durum belli dünya da bir para hırsı aldı başını gidiyor böyle olması çok normal bilim adamlarının söylediğine göre eğer dünya daha fazla ısınırsa daha fazla salgın hastalık olacakmış.
devamını gör...
kaçınılmaz olan gerçekliktir. bir çok canlı neslini mahvettik. balık tutmaya gidiyorum, denizde balık yok. 10 yıl önce kiloyla balık tutarız denilen yerler bitik. doğayı a'dan z'ye en ince ayrıntısına kadar mahvettik. zayıf insanların para hırsları dünyayı felakete sürükledi. okullarda ahlak, onur ve iyilik adına dersler vermedik de matematik, kimya vs. pompaladık. yanlış anlaşılmasın. okullardaki dersleri kötülediğim yok fakat insanı manevi açıdan geliştirecek şeyleri ihmal ettik bütün dünya okulları gibi. diyeceğim o ki muhtemelen zengin ve önemli insanların hayatta kalacağı bir sıfırlama fikri pek de uzakta değil.

ülkeler eskiden olduğu gibi artık dünya savaşına girip çözüm bulamazlar zira ürettiğimiz silahların öldürme katsayısı arttı. bundan dolayı öyle cephe savaşları vs. kalmadı. bitmekte olan bir süper güç, nükleer silahlar ile pek de güzel kazanan tarafı silebilir. bundan dolayıdır ki bu çöp 2000 yılında proxy savaşlarını izliyoruz. devletler terör grupları ya da meşru görünmeyen rejimler üzerinden birbirleri ile savaşıyorlar.

bütün bu saçmalıklar yerine keşke bütün ülkeler anlaşsa ya da tek bir dünya devleti kurulsa, nüfus kontrol altında tutulsa ve doğayı kendini yenileyebileceği limitte kullansak. herkes topluma faydalı şekilde huzur dolu yaşayıp geriye güzel eserler bırakarak hayat dediğimiz ortalama 75 yıllık maceradan çıkış yapsa. ama olur mu? petrol, nijer deltası, orta doğu, sıcak denizler, uygurlar, sayısız terör örgütleri, silah lobileri, bla bla bla hangi birini sayacaksın.
devamını gör...
bill gates abinin yüzümüze tokat gibi çarpıp bizi ürküten açıklamasıdır.

şahsen ben bu aralar daha ne olabilir ulan kafasında olduğum için endişelenmiyorum ama bir gün endişeleneceğim büyük bir olay çünkü.
devamını gör...
su goturmez bir gercek bu. aslinda korona gibi pandemiler iklim degisikliklerinin yan etkilerinden sadece birisi.
devamını gör...
başa gelmeden kimsenin sallamayacaği sorun. bireysel olarakt etkimiz vardır çevreyi kirletmek, araba egzozu , deodorant sıkmak vb bilemiyorum.. ama ben en büyük payın büyük fabrikalarin gaz ve atıklarından oluştuğunu düşünüyorum. bunlardan ne kadar vergi alınırsa alınsın ya da ceza kesilsin verdikleri zararı karşılamaya yetmeyecektir acilen başka önlemler bulunmalıdır. varsa uygulanmalıdır. ama iş işten geçtikten sonra tedbir alınacağını hepimiz biliyoruz birbirimizi kandırmayalım
devamını gör...
başlığa katılmakla birlikte, insanları zorlamadığınız sürece alınmayacak önemlere sahip sorundur. sorunun kaynağı çok yönlüdür. şehir hayatı ve anlamsız tüketim toplumu bunun en başında geliyor.

iklim değişikliğine karşı alınabilecek en büyük önlem, saçma şekilde tüketimi destekleyen kapitalist sisteme ayar vermektir.

ürünlerin kalitesi arttırılmalı, insanlar satın aldıkları şeyleri en az 10 sene sorunsuz kullanabilmeli. planlı eskitme yöntemleri kesin olarak yasaklanmalı.

üretim, pahalı da olsa çevreye zarar vermeyen yöntemlerle yapılmalı. doğa ile bütünleşik malzemeler kullanılmalı.

elektrikli ve hibrit araçlar yaygınlaşmalı, bisikletle ulaşımı kolaylaştıracak düzenlemeler yapılmalı. dizel motorlar kesin olarak yasaklanmalı. yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı yaygınlaştırılmalı.

hepsinden önemlisi insanlara çevreye iyi davranmalari gerektiği eğitimi verilmeli. hayatımızın her anını en verimli ve çevreye en az zarar verecek hale getirmeliyiz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"iklim değişikliğinin koronadan daha büyük bir sorun olacağı gerçeği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim