bağlama, ekleme, katma, egemenliği altına alma.

ayrıca (bkz: iltihak).

fark: almanya avusturya'yı ilhak etmiştir, hatay türkiye'ye iltihak etmiştir.
devamını gör...
katma, bağlama anlamı taşır.* uluslararası politikada, bir ülkenin başka bir toprak parçasını kendi ülke topraklarına katması olarak nitelendirilir.

işgal veya himaye kavramlarından farklı olarak, işgalci devletin söz konusu topraklarda tam hakimiyeti söz konusu olur.
uluslararası platformda çok daha fazla tepki toplayan bir hamledir. çünkü bir ülkeyi işgal ederseniz, bu eyleminizi "barışı getirmek için işgal ettik", "demokrasi getireceğiz" gibi kavramların arkasına saklayıp en azından sizi körü körüne destekleyen takipçilerinize meşru bir söylem sunabilirsiniz. ama ilhak edilen bir toprak, o ülkenin tamamen kişisel çıkarları için hareket etiğini açıkça gösterir.
devamını gör...
bir devletin, başka bir devlete ait olan ya da sahipsiz olan toprakları kendi ülke topraklarına katmasıdır. bazen ilhak bir çatışma, savaş sonrasında - bazen de (almanya'nın avusturya ilhakında olduğu gibi) bir anlaşma sağlanarak oluşur.
devamını gör...
ingilizce anlamı (bkz: annexation) olan.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ilhak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim