olası 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak z kuşağı temsilcileridir. akp'nin en büyük ve en korkulu rüyası oldukları tüm kesimler tarafından bilinmektedir. aydınlık ve adil bir türkiye'nin son umudu bu gençlerdir.
devamını gör...
kendilerine kötü bir ülke hazırlayan büyüklerinin aksine bir şeyleri değiştirmeye çalışan z kuşağıdır. z kuşağının başlangıcı en son seçimlerde oy vermişti ve birçok şeyin değişmesinde büyük rol oynamışlardı.
her ne kadar birçok eleştirinin odağında da olsalar çoğu kişi için büyük umut kaynaklarıdır.
devamını gör...
seçimlerde mevcut yönetimin aleyhine oy kullanacak olan kitledir. seçimden bağımsız olarak değerlendirdiğimde ise çok büyük çoğunluğu gelecek vadetmeyen, aşırı hızlı çağın yuttuğu çocuklardır.
devamını gör...
%50'si twitter'dan okudukları ile oy kullanacak olan seçmendir. diğer %25 "nasıl yani oy derken? ben tam anlamadım daağğ" diye ortalıkta boş boş gezinecektir. kalan %25'i de kendi çapında bir takım siyasi partilere oy verecektir. okuyan, sorgulayan, geçmişi araştıran bir gençlik yok. sosyal medyada büyüyen 18'ine kadar eline aldığı kitap sayısı beş parmağına bile ulaşmayan insanlardan gelecek bekliyorlar.
devamını gör...
akp adlı zehrin panzehiri.
devamını gör...
sanılanını akisine çoğunluğu ak partiyi destekliyecek olan seçmendir. kendileri dindar nesildir.
devamını gör...
eski nesil belki miting meydanlarında atılan nutuklara inanır ama bu nesil zaten öyle miting falan takip edecek bir kafada değil.

anası babası x partisine oy veriyor diye gidip aynı partiye de oy basmaz. gerekirse photoşopla oy pusulası ile oynar ve oyunu babasının partisine atmış gibi gösterir ama yine bildiğine atar.

zaten bir ara etkinlik olmuştu adamlar yürek yemiş gibi yks yüzünden öfkeli oldukları için canlı yayında adama oy moy yok yazıp atar yaptılar.

ertesi gün kapıya polis gelecek diye düşünecek olgunlukta olsalar korkar yazamazlar.

devamını gör...
elektronik eşyalara kolayca erişim, ürünlerde daha az vergi ve yurtdışına kolayca gidebilme gibi avantajları sağlayabilecek herhangi bir orta yolcu parti bunların oyunu alır. bu sebeple, ben şahsen bu seçmenin ekseriyetinin liberal-sağ ekseninde bir partiye yöneleceğini düşünüyorum. ak parti, chp ya da mhp değil de, alternatif partilere. mesela deva partisi, iyi parti ya da (eğer seçime girerse) liberal demokrat parti gibi partilere... milliyetçi bir trendin yükselişte olması nedeniyle chp ve hdp onlar için seçenek dışı kalacaktır.
devamını gör...
ak parti'nin çekindiği seçmenlerdir.
devamını gör...
6 milyonu akpye oy vermeyecek seçmenlerdir.
devamını gör...
gençler kurtarın bizi artık şunlardan. bizi düşünmüyosanız kendi geleceğinizi düşünün. yarın öbür gün evlat sahibi olcaksınız en kötü onların geleceğini düşünün.
devamını gör...
ailelerin akıllarına girme oranı çok yüksek, bence pek ümitlenmeyelim biz yine de.
devamını gör...
yine z kuşağına kin ve nefret kusan insanları gördüğümüz başlık.
siz de haklısınız,bende dahil önce ki kuşaklardan patır patır bilim adamı çıkıyordu zaten.
devamını gör...
içinde benim de olduğum 7 milyonluk grup.
devamını gör...
iktidarı akp nin elinde patlatacak yedi milyon seçmendir.

buradakı sıkıntı ise bu gençlere hitap eden parti olmamasıdır.
devamını gör...
@2 lisede arkadaşları milli olurken olamamış ezik tip
devamını gör...
ittifaklara bağlı olarak oylarının önemi artabilecek seçmen kitlesidir. bana göre şu anki seçim ittifak düzeninde 2,5-3 milyon gibi cumhur ittifakına oy atacaklardır. bunun sebebi olarak da genç seçmende milliyetçilik duygusunun öncelikli olmasını görüyorum. bu bahsettiğim miktardaki oyların çoğunluğu mhp için olacağından ittifak dağılırsa o zaman akp için oy almak zor olacaktır bu kitleden.
not: bu bir temenni değil, sadece tespittir.
devamını gör...
herkesin kendi çevresi aynı oranda ilerliyor adam milliyetçi bir çevredense tanıdığı gençler de milliyetçi adam solcuysa tanıdığı gençler de solcu.

farklar şu;
gençler ekonomiye daha çok dikkat ediyor sağcı çevreden bile olsa deva/iyip partilere vermeye daha meyilli

solcu çevreden olanlar ise milliyetçiliği ve dini "tamamen" geride bırakmış durumda. ve istisna olarak sağcı aileden gelenler de var ki ilginç.

ayrıca solcu gençler kılıçdarın bırakması gerektiğini düşünüyor.daha genç isimler görmek istiyor
devamını gör...
bedava internet paketi ve oyun konsoluna vergi indirimi ile kafalanabilecek kitledir. bu da benden size kıyak olsun sayın halk kitlesini manipüle ediciler. bu arada eğer kadro verirseniz değişik ilik kemik sömürme yöntemleri geliştirme üzerine çalışabilirim.
devamını gör...
aralarında bulunduğum seçmen kitlesidir.
--- alıntı ---

biz iktidarın kopan ödleri,umutların yeşerdiği ağacın kökleriyiz.

--- alıntı ---
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ilk kez oy kullanacak 7 milyon genç seçmen" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim