kaynak
ingiltere’deki babraham enstitüsü’nden bilim insanları, geliştirdikleri yeni bir teknikle 53 yaşındaki bir kadının cilt hücrelerini 30 yıl gençleştirerek 23 yaşındaki bir kadının hücreleriyle eşit hale getirmişler. enstitü, basın açıklamasında bilimsel çalışma sonucunun henüz çok erken bir aşamada olmasına rağmen onarıcı tıpta bir devrim yaratabileceğini vurgulamışlar.

tıklamak istemeyenler için haber detayı şu şekilde :

ingiltere’nin cambridge kentinde bulunan babraham enstitüsü’nden prof wolf reik liderliğindeki bilim insanları, geliştirdikleri teknikle hücresel bazda biyolojik saati 30 yıl geriye götürdü.

prof reik'in ekibi, 53 yaşındaki cilt hücrelerinde daha önce ‘dolly’ adlı klonlanan koyunda kullanılan teknik olan ıps tekniğini ilerleterek kullandı. çalışmada elde edilen hücrelerin 23 yaşındaki birinden gelmiş gibi görünen ve davranan cilt hücrelerine dönüştüğü tespit edildi.

enstitü’nden yapılan açıklamada “kısmen gençleşen hücreler, bir cilt yarasını taklit eden deneylerde daha çok genç hücreler gibi davrandığına dair işaretler gösterdi” ifadeleri yer alırken bilimsel çalışmanın ‘onarıcı tıpta’ bir devrim yaratabileceği vurgulandı. kök hücreler üzerinde yapılan araştırmanın üstüne inşa edilen bu yeni metot, klinik çalışmaya taşınmadan önce üzerinde çalışılmaya devam edileceği ifade edildi.
devamını gör...
işte beklediğim haber. bana böyle gelin 30 yaş gençleşip tek haneli sayılara dönecek olsamda olsun.
devamını gör...
herkes bir gün ajda pekkan olabilecek. ne mutlu bize.
devamını gör...
yaşlanmayı durdurmak ve geri çevirmek konulu çalışmalarda güzel gelişme. o başlıkta bazı çalışmalardan bahsetmiştim ama bu kadar net birine ilk kez rastlıyorum. iyice bir araştırayım ben bunu.
devamını gör...
işte bunlar hep sağlıklı, uzun yaşayan, sayıca pek az yeni süper zenginler ve onlara berbat şartlarda bir ömür hizmet edip kısa sürede ölen faniler projesinin yansıması.

gençlik iksiri seni neden mutlu ediyor asgari ücretli kasiyer kardeşim? bedava mı veriyorlarmış? cambridge, günde on saat çalışan bir kasiyer varmış kırşehir'de onu gençleştirelim diye mi düşünmüş?
devamını gör...
cilt tamam da, organları, sistemleri falan ne yapacağız?

cildin güzelleştirilmesi de güzel bir şey tabii, en azından bir adım...
devamını gör...
bana ne bendenden. ruhu genç tutan bir iksir bulundu mu?
devamını gör...
iskirdir o, iksir olsa jack london londra'da yeniden doğardı.
devamını gör...
28 yaşında birini nasıl 30 yaş gençleştireceği merak konusu iksir.
devamını gör...
bu gençleşme takıntısını anlayabilmiş değilim açıkçası. alnımdaki kırışıklar, saçımdaki beyazlıklar benim için bir yaşanmışlığı ifade ediyor. belki de genç olduğumdan ötürü böyle düşünüyorumdur, bilemedim.
devamını gör...
sadece gençleşmek değil, başka pek çok şey anlamına geliyor aslında.
devamını gör...
aramızda babasına geri dönecek olan çok kişi var sanki.
devamını gör...
ulan 65'lik babaanneyi milf diye ezmeyiz insallah.

makyaj zaten yeterince dolandiricilik barindiriyordu birde bu cikti.
devamını gör...
30 yaş altındakiler ana rahmine mi dönecek şimdi?
bunu bir düşünmeli.
devamını gör...
bekle 17 yaşım, şimdiki aklımla geri geliyorum.
kemik erimesi, tansiyon, menapoz, yakın gözlüğü gibi minik sorunlar da gençleştiğimi anlar umarım.
yoksa 17 yaşında görünen bir ucube olacağım.
devamını gör...
güzel görünmek uğruna lanetlenmeyi göze alan çirkin ve yaşlı cadının hikayesine benzeyen bilim kurgu haberi.
devamını gör...
mantığımla yorumlayarak şöyle bir kanıya ulaştım, ölü deriler, ve ciltteki kırışıklık, yırtılma vs gibi deformasyonları onaracak bir ilaç olma ihtimali var.
hücreleri daha hızlı bir şekilde yenileyerek, efektif bir sonuca ulaştırabilir satılan bir çok kimyasal bakım ürününün aksine.
ama içtim gençleştim muhabbeti o şekilde olmaz diye düşünüyorum, en azından şimdilik.
sarkma-kırışıklık-çökme durumlarında iş görebilir.
neyse çıksın içsin insanlar, belki ben de denerim. g0tumden 3. kol çıkmazsa iyi olur.
şunu biliyoruz, kopup kaybedilen uzuvun, tekrar onarılan hücrelerle çıkarılması için araştırma geliştirme çalışmaları yapılıyor, bunun için şu garip ölümsüz canlıyı kullanıyorlar.
devamını gör...
beyler… bu haber doğruysa bilin ki… ölmeyecek.
devamını gör...
fi tarihinden beri haberleri çıkan ve nihayetinde hiçbir yere varmayan onlarca keşif/buluştan biri.

(bkz: devrim niteliğinde)
devamını gör...
bu iksiri kullanırsam yok olurum. (bkz: ay hadi inşallah) *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ingiltere'nin 30 yaş gençleştiren gençlik iksirini bulması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim