evde hemen her yemekte vazgeçilmez olan soğana, dışarıda romantik bir akşam yemeğinde üvey evlat gibi davranıyoruz. en salaş lokantada bile 'soğan ister misiniz?' diye soruluyor. soğana ikiyüzlü davranmayı bırakıp ona karşı dürüst olmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekir.*
devamını gör...
soğan da bize iki yüzlü davranıyor şimdi kimse kusura bakmasın , bazılarımızın gözünü çok yakıyor bazlarımızınkini az.
devamını gör...
hayat kısa soğanlara iyi davranın...
devamını gör...
üzücü bir durum oysaki büyülü bir sebzedir. bizim kabilenin adeta efendisi sayılabilecek sebze türü. bir yemeğiniz güzel olmadı mı? soğan doğrayın anında düzeltir. karnınız mı acıktı, atıştırmalık mı arıyorsunuz? bir adet soğan yeter. erkeğin de tek yumrukla soğanı ortadan ikiye ayıranı makbuldür. bizim buralarda şarap, çingene dilberlerinin ayaklarıyla sıktıkları soğanın suyundan içilir.
devamını gör...
derhal özür dilenmesi gerekir dedirten başlıktır.
devamını gör...
soğanlar kapatılsın.
devamını gör...
sonra da beni ağlattı diye yakınırlar...
devamını gör...
aynı muamelenin soğanın akrabası olan pırasaya da yapılmasını bekliyoruz.
pırasa doğrarken gözüm yanınca farkettiğim gerçektir.
devamını gör...
soğan bir yemeğin namusudur, kavrulmuş şeker gibi bir soğan içermeyen yemek yemek değildir. bu ikiyüzlülük insanlığa yakışmıyor.
devamını gör...
daha önce de belirttiğim üzere ben soğansız bir dünyanın tasavvurunda ciddi bir güçlük çekiyorum. hal böyleyken soğana gereken önemi veriyorum elbette. ne bileyim kimisinin canı pizza kimisinin canı çikolata ister; benimse durduk yere canım bildiğin soğan istiyor.

soğanı kim yarattı ise allah ondan razı olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanların soğana ikiyüzlü davranması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim