benim bu kardeşim. sözlükteki (bkz: muhammed’in resminin olmaması) başlığından rahatsızım. dinine sikke batmaz ve iflah olmaz bir kemalistim.
devamını gör...
katıldığım başlıktır.
devamını gör...
anlamadığım başlık. yazar arkadaş iyi niyetle açmış başlığı lakin sayın diye hitap etmediğim için kimseye hakaret etmiş sayılmam. hakaret bir kişiye cahillerin babası diye hitap etmektir. bilmeyenler için(bkz: ebu cehil)
devamını gör...
öncelikle ne denmesi isteniyordu diye sormak istediğim başlık ?
inancın olup olmaması ya da ne olduğu mühim değil ama saygı önemli ve zorunlu.

birde başlık açan arkadaş kemalistim diye özellikle vurgulamış. ne alaka ?
sonra bunlar gibiler yüzünden ayrıştırıcı gruplar oluyor işte.
devamını gör...
relax adlı arkadaşımın benim için açtığı başlık, başlığı yeni gördüm, başlığıma hz. ibaresi yonetim tarafindan eklenmiş olup bunu dayatma olarak gördüğümden kendi basligimdan ilk tanimi sildim.
devamını gör...
bundan bize ne?
devamını gör...
sayın muhammed. melih cevdet anday böyle yazardı.
devamını gör...
niçin rahatsız olunuyor? inanmayan insanlar hazreti diye hitap etmek zorunda değildir. küfür edilmediği sürece rahatsızlık duymak yine müslüman mağduriyeti ve şovmenliğidir.
devamını gör...
hakaret ve alay ediyorsa, başkalarının fason fikirleriyle aşağılıyorsa yobaz ahlaksız bir cahildir. muhatab alınmaz ve üzerine sifon çekilir.
amacı, ahlak kurallarına riayet ederek fikir beyan etmekse.. muhammed* şeklinde hitap etmesinde sıkıntı olmaz.

mesela "hazreti marks" denilmesinde bir sıkıntı olmadığı gibi.
devamını gör...
saygı amaçlı değil ama alışkanlıktan böyle öğrendiğim için "hz" diyorum, evet. ama denmemesininde bir saygısızlık unsuru olduğunu düşünmüyorum. "aptal muhammed" vb bir başlığın arkasında asla durmam. peygamber, evet ama hali hazırda peygamberliğe inanmazken buna "hz" diye hitap etmemizi beklemeniz de bence biraz bizim fikirlerimize saygısızlık oluyor. eğer moderatör bu konuda başlık düzeltmeye gittiyse gercekten allah'ın ilk harfinin küçük yazıldığı tüm tanımları da düzeltmesi gerekmez mi tutarlı olmak adına. ve hatta allah'ı büyük yazma zorunluluğu getirmesi. netice de bazıları da bundan rahatsız oluyor olabilir öyle değil mi? "hz" yazılması saygısızlık değil özel bir saygı ibaresi kullanma gereği duymamaktır ve buna saygı duyulması gerekir bence.
devamını gör...
hadis mezhep öğretileri yüzünden oluşan rahatsızlıktır.

kuran'da ise peygamberlere isimleriyle hitap etmemiz gerektiği, onların da bizler gibi insan oldukları vurgulanır:

kuran 2:136. şöyle deyin: "allah'a, bize indirilene, ibrahim'e, ismail'e, ishak'a, yakub'a, onun torunlarına indirilene, musa'ya ve isa'ya verilene, ve diğer nebilere verilene inandık. bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. biz yalnız o'na / allah'a teslim olanlarız."

görüldüğü üzere peygamberlere nasıl hitap etmemiz gerektiği bu ayette söyleniyor. "ama burada son peygamberin adı geçmiyor" diyen olursa, "bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız" ifadesi de gerekli cevap olacaktır.

zaten yüce yaratıcımıza bile çoğunlukla, başına başka bir ifade getirmeden sadece allah deniliyorken, yarattığı kullarına hz. gibi sıfatlar kullanma zorunluluğu sözkonusu olamaz.
devamını gör...
faşizan bir tavır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"islam dininin peygamberinden muhammed diye bahsedilmesinden rahatsız olmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim