israil'in refah kentinde yerinden edilen filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 filistinli hayatını kaybederken, saldırı sonrası kaydedilen bir görüntü infial yarattı. çocuk ve bebeklerin diri diri can verdiği kamptan servis edilen videoda, çadırların alevler içinde yandığı anlar yer aldı.


www.sondakika.com/dunya/hab...
devamını gör...
israilin siyonist bir devlet oluşundan mütevellit şaşırmadığım çok acı hadise ve katliam.
devamını gör...
yasin rabia ve halid nagar isimli iki üst düzey hamas yöneticisi hedef alınmıştır. eğer belirli bir zaman diliminde nerede olacakları biliniyorsa imha edilmeleri kaçınılmaz. o esnada civarda kaç sivilin olduğuna bakılmaz.

zamanında taliban da sivilleri canlı kalkan olarak kullanırdı. önemli isimlerin yüz yüze görüşmelerinin bazıları da düğün dernek zamanlarına denk getirilirdi. sonra vay efendim amerika afganistan'da düğünü vurdu, 80 kişi öldü.
devamını gör...
bu bir "kimlik, kafa, düşünce yapısı" meselesi, hitler'de bunların dedelerini yaktı israilli değildi, sivas'ta ülkenin en seçkin aydın ve sanatçılarını yaktı bu ilkeller. israilli değildi..
gerçeği değil sadece 'görmek istediğini' görmek/göstermek sorunu çözmüyor.
devamını gör...
israil değil yahudi terör örgütü.
yahudi geleneğine göre filistinliler "amalek"tir. kutsal kitaplarında <erkekten kadına, bebekten süt emen çocuğa, öküzden koyuna kadar, "bu hayvan amalek'e aitti" diyerek bir hayvana atıfta bulunarak bile amalek'in adı anılmasın> denilerek amaleklerin imhası, amaleklerin anısının bile göklerin altından silinmesi gerektiği söylenir.
yahudi terör örgütünün başkanı adi suçlu şeytanyahu, bunu bir demecinde de açıkça belirtmişti.
devamını gör...
#2992334
"cehlin ol mertebesi sehl olmaz, kisbsiz tâ bu kadar cehl olmaz."
israil'in saldırılarının meşru olmadığını anlamak için ne etik bilmek gerekir ne de hukuk felsefesi. ancak bu yorumu yapmak için cahil ötesi cani olmak gerekir.

hugo grotius, savaş hukukunun temel prensiplerini ortaya koyarken, savaşan tarafların sivillere zarar vermemesi gerektiğini vurgulamıştır. benzer şekilde, çağdaş hukuk filozofu michael walzer, "just and unjust wars" adlı eserinde sivillere yönelik saldırıların hiçbir şekilde meşru olmadığını belirtir. walzer, sivil kayıpların önlenmesi gerektiğini, savaşan tarafların bu sorumluluktan kaçamayacağını da belirtir. bu, gayet tabii bir doğal hukuk ilkesidir. mezkur filozoflar pozitivist dahi olsa, bunu kitap yüzü görmemiş, muhakeme yeteneği ortalama bir insana sorsanız aynı cevabı alırsınız.

sivil kayıplarını "kaçınılmaz" olarak görmek, savaş suçlarını ve insanlığa karşı suçları meşrulaştırma çabasıdır. carl schmitt'in "olağanüstü hali" kavramını burada devreye sokmak, hukuk düzenini ve insan haklarını hiçe sayan otoriter bir yaklaşımı benimsemek anlamına gelir. bu, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesine aykırıdır.

siz aynı zamanda mantık cahili olduğunuz için "iki yanlış bir doğru etmez." diye bir prensip de duymadığınızdan mütevellit, taliban'ın yaptıkları ile israil'in yaptıklarını meşru kılmaya çalışırsınız.

siz ki demokrasi, hukuk üstünlüğü diye gezersiniz; sırf kimliğinizle uyuşmuyor diye mazlum insanların göz göre göre öldürülmesine meşru bir zemin ararsınız. kendi kimliğinizi karşıdakinin zıt kimliği ile oluşturursunuz, kendini aydın zannedersiniz.

hem cahilsiniz hem vicdansızsınız. böylesi çok zor bulunur.

meseleyi nereden ele alırsanız alın, merceğe faydacılığı da alsanız bu eylemi ahlaki kılmıyor; türlü filozofların türlü kuramını da alsanız bu meseleyi ahlaki kılmıyor.

bazı meseleler kağıt üzerinde kelimeler ile tartışılmayacak kadar ağırdır. filistin meselesi de bunlardan birisidir. haritada israil ve gazze'nin yerini bilmeyen, bu meselenin 7 ekim'de başladığını zanneden tarih cahili tipler de ancak kahvehane köşelerinde ahkam kesebilir.

tarih karşısında hepimiz sorumluyuz. bu zihniyet, hitler döneminde yaşasaydı hitler'in yaptıklarını da meşru bir zemine oturturdu. israil'in yaptıklarını ahlaki bulan herkes bu dünyada sürüm sürüm sürünsün, öteki dünya'da da ebediyen cehennemden çıkmasın inşallah.

bu kadar apaçık bir olay karşısında oturup hukuk felsefesi dersi veriyoruz beyefendilere. bu yazı, büyük bir öfke ile, türkiye'deki tüm israil savunucularına bu platform aracılığıyla yazılmıştır.

sözlükte ilk kez küfür kullanımının serbest olmasını istedim.

ek: ya adam ol o entryi sil ya da cevap ver yazdıklarıma, sözlük radyosunda sesli münazaraya girelim gerekirse. felsefe, tarih, coğrafya; hangi altın bileziğin varsa onunla gel. o beğenen arkadaşlara da bunu söylüyorum. sözlük formatı falan inan şu an umrumda değil, bebeklerin ve çocukların öldüğü günün ertesi bunu yazmak insan olana yakıştırılabilecek bir durum değil. insan olana insan gibi muamele yapılır.
devamını gör...
#2992435

içi çürümüş bunların müdürüm afedersin.
devamını gör...
tek bir sözüm olacak..

israil ve abd'ye karşı yapılacak her türlü saldırı ve yok etme eylemi meşrudur..

hamas ve diğer filistin savaş örgütlerine terörist diyenler insanlık düşmanıdır.

vatanını-gazze'yi savunan ,işgal altında ki topraklarında silahlı eylem yapan her filistinli kahramandır eylemleri saldırıları meşrudur..

israil soykırımcı ve faşist ,köktendinci bir terör örgütüdür ..
esrarkeşler -sapkınlar işgal edilmiş topraklarda festival yapıyordu diyenler israil'in çocukları yakmasına seviniyorlar ,alkış tutuyorlar.

istanbul'da ingiliz işgaline karşı bombayı atan ,antep'te, adana'da ,maraş'ta kuvayi başlatan ,izmir'de yunan askerine ilk kurşunu sıkanlar ne ise ,hamas ve birleşenler odur.

filistin halk kurtuluş örgütünü ve hamas'ı selamlıyorum.

elimizden bir şey gelmiyor çünkü türkiye solunu kemalistler esir almış ,dinciler amerika emrinde milliyetçiler kapitalistler ne derse onu yapıyor ve maalesef türkiye'de marksist-leninist muhalefet yoka yakın.

ve batı şeria'da ki filistin hükümeti abd ve israil uşaklığı yapıyor .

dünya susuyor çocuklar ölüyor.
devamını gör...
hala toprak sattılar hak ettiler diyebilir misiniz? savaş suçu işleniyor. insanlar hiçbir yere gitmeyip vatanları için kanlarının son damlasına kadar mücadele etmeye çalışıyorlar. çok aşağılık şekilde soykırım yapılıyor.
devamını gör...
siyonist ve işgalci rejimin etrafta kurduğu layikçi rejimlere güvenerek yaptığı vahşettir bu.
devamını gör...
soykırımdır. netenyahu öyle bir leke bırakmıştır ki israil halkına. netenyahu'yu desteklemeyen israillilerin artık yaşamları zor olacak. yurt dışında "israil'den mi geldin? o zaman soykırımcı mısın?" diye kendilerine sorulacak. nazi döneminden sonra alman halkının düştüğü durum ve "biz nazi değiliz" söyleminin aynısı bunlarda da geçerli olacak.
beni bilenler bilirler. bakın filistinliler kardeşim değildir. kardeşim olmasalar da bu eylemler soykırımdır. bu husus inkar edilemez. her türlü soykırıma karşı çıkılmalıdır, insan olarak. karşı çıkılmadığında, bunun utancını taşımaktan korkarım. insan olmak bunu gerektirir.

not: israil karabağ savaşında azerbaycan'daki kardeşlerimize destek vermiştir. ancak verilen destek iran'ın damarına basmak içindir. ermeni soykırımı iddialarını yalanlar, fakat bu da soykırıma uğrayan halkın biricikliğini paylaşmamak içindir. verilen destekler kara kaşımız ve gözümüz için değil, kendi çıkarı içindir.
devamını gör...
israil vahşette yarışamayacağınız kadar vahşi, ırkçı, yobaz ve terörist bir devlettir. şu an gücü bunu yapmaya yettiği için bunu yapıyor yarın daha fazlasına yetince artık hedefi kimse daha fazlasını yapar. çünkü inandığı dini ve ideolojisi bunu emrediyor. inancını ve fikrini yaşayan bir devlet. kısmen içinde muhalif olan vatandaşları var ama az.

görüyoruz resmen çocuk ve bebek öldürmekle eğlenip, övünen bu kavim için kendinden olmayanların insani bir değeri yok.

abd ve batı tarafından sınırsızca korunup kollanırken sanki bu soykırımı yapmak için bir bahaneye ihtiyacı varmış gibi yapmasına gerek de yok. zaten haklılar için değil güçlüler için dizayn edilmiş hukuk. medyası güçlü olan fotoğrafta ve hikayede kendini haklı ve mazlum olarak gösterebiliyor.

yok orada üst düzey hamaslı varmış da siviller gözetilmezmiş yok ya. bunu ancak insanlıktan nasibi kalmamış gözü dönmüş caniler yapar ve yapıyor. yeni de değil israil varolduğundan beri aynı, bir milat belirlemişler 7 ekim diye sanki herşey o gün başlamış gibi hikaye anlatıyorlar. israil etkiye tepki vermiyor israil bugüne kadar süren etki tepki sarmalında o ilk etkiyi başlatan kötülüğün sebebidir.

kundaktaki bebeklerin katledilmesine üzülmemek ayrı ama kılıf aramak ve kendince legalize etmek apayrı üst düzey bir vicdansızlık.
devamını gör...
ben ırkçı bir insan değilim ama konu israil olunca ırkçı oluyorum sanırım. genelleme yapmak belki yanlış ama sokaklarda gazze ye giden yardım tırlarını durdurup yardımları çöp eden, kendilerini tüm ırklardan daha üstün görüp filistinlileri hayvandan daha aşağı gören bir millete karşı ırkçı olmakta sorun görmüyorum.

geçmişte yaşanan soykırımlar, eziyetler, işkenceleri düşününce ve aradan geçen yıllara bakınca hani medeniyet kelimesi atılıyor ya ortaya medeniyet falan yok. avrupanın ortasında da dünyanın en güneyinde en kuzeyinde de yok. varsa işte bazılarımızda insanlık var, israile hiç uğramamış bir insanlık. doğu türkistan'a hiç uğramamış bir insanlık. ortada böylesine bir canilik bir vahşilik varken sebeplerin sonuçların hiçbir önemi yokken hala "ama onlar topraklarını sattılar" diyenler var mesela. dünya da insanlar ve insan olduğunu sananlar var sadece. dünyada misafir olanlar ve sahibi olduğunu sananlar var. 7 ekimde olaylar başladığında yoğun kınamaların yerini büyük bir sessizliğin alacağını ve filistinin kaderine terk edileceğini paylaşmıştım. umarım yanılırım demiştim. keşke yanılsaydım. ama bu dünyadan hala umudu olanlar varsa boşuna bu dünya bu saatten sonra iflah olmaz. bu dünyayı kıyamet paklar.
devamını gör...
ismet inönünün 20 sene ceza kitlediği adammı en seçkin aydın? sakın başbakan yardımcısı erdal inönü babasının hesabını temizlemek istemiş olmasın? molotof aran tek kişi, ağır cezalar verilen 50 kişi niye? erdalın adı karışmasın diye olabilirmi?

ölenlerin hiçbirini tanımam etmem.
aynen o oteldeki kişiler gibi birçok insanı halkçı ecevit cezaevlerine doldurup ateşe verdi üzerinden dozerlerle geçtiler onlar için niye hatırlamıyorsunuz?

israil olayına gelince her türlü terörizmin karşıtıyım.
sen roket fırlatıp duruyosan adamda sana roket atar. buna insanlık suçu falan diyemezsin.
devamını gör...
yemen de 500.000 kişi öldü, sivil hedeflerin içinden geçti mısır ses çıkmadı bm kampını da vurdu savaşla alakası olmayan köy kasabalari da vurdu mısır ses yok.

konu filistin olunca sağcısı da solcusu da deliriyor filistin bu iki kesimin vicdan mastürbasyonu başka da bir şey değil.

kimse kusura bakmasın bu ülkenin vatandaşları,gençlerinin durumu belli filistin de hiçbir zaman benim umrumda olmadi. önceliğim ülkem. ha yapılan meşru mudur? değildir ama israil e bir şey olmayacak hamas terör örgütü olduğundan dolayı israil savaş mahkemesine de çıkmayacak avrupa insan hakları mahkemesine 3-5 milyon verecek kurtulacak bilin de simdideen.

bu arada çin doğu türkistan da sistematik olarak soykırım uyguluyor filistin de bu konu da çin i destekliyor bunu dile getiren bir tane islamcı,siyasal islamcı yada solcu gördünüz mü? yooo.

ekim de hamas bu saldırıyı yaptığında aklı basinda olan herkes israil in orayı ovaya cevirecegini biliyordu peki yukarida saydığım kesimler ne yaptı?

islamcılar ve siyasal islamcılar lokum dağıtmaya başlamıştı iş helva dağıtmaya gelince de ağlamaya başladılar lakin hamas'ın katliamı için lokum dagitmislardi. aklı başında bir iki sol parti haric kalanlarda bir ekim'de 1400 sivilin ölmesini kutlamadigi kalmıştı.

kardeş rüzgar eken fırtına biçer. ya o gün lokum dağıtmayacaktiniz yada iş helva dağıtmaya gelince aglamayacaksiniz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"israil’in refahtaki kampta çocukları ve bebekleri yakması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim