insanity adlı kitap serisinin ilk kitabında bahsi geçen, bu gerçekten yaşanmış mı diye hayretle araştırdığım ve yaşanmış olduğunu öğrendiğim festival.

ortaçağda belçika'nın bir şehri olan ypres kumaş endüstrisi ile ünlüymüş. kumaşın bol olduğu yerde ne olur? fare. halkın başı farelerle beladaymış. farelerle baş etme umudu ile kumaş tüccarları kedileri getirmişler şehre. besin cennetine düşen kedilerin nüfusu hızla artmış ve bu kez de kediler sorun olmaya başlamış. böylece insanlar kedilerden kurtulmak ama vicdanlarını da rahatlatmak için cadılıkla ve karanlık güçlerle ilişkilendirmişler kedileri. böylece kediler boğularak, yakılarak, yüksek kulelerden atılarak coşkuyla öldürülmeye başlanmış. böylece bu kıyım lentin 2. haftası çarşamba günü gerçekleşen bir ayin haline gelmiş. günümüzdeyse halkın bir kısmı cadı, bir kısmı kedi kostümleri giyerek kedi geçit törenleri düzenliyorlarmış.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim