kaynak

2017 yılından bu yana türkiye’de tutuklu olan iş insanı osman kavala, 2022 tonhalle düsseldorf insan hakları ödülü’ne layık görüldü.

dw türkçe’nin haberine göre, konser merkezinden yapılan açıklamada, anadolu kültür anonim şirketi yönetim kurulu başkanı kavala’nın türkiye’deki kültür girişimlerini ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle desteklediği vurgulandı.

düsseldorf senfoni orkestrası başşefi adam fischer, kavala’nın durumunun türkiye’de siyasetin yargı üzerindeki etkisini ortaya koyan sarsıcı bir örnek olduğunu söyledi. fischer “açıkça burada insan ve vatandaşlık haklarını savunan bir insan cezalandırılıyor ve susturuluyor” diye konuştu.

avrupa insan hakları mahkemesi (aihm) yaklaşık iki yıl önce kavala’nın serbest bırakılması yönünde karar almış ve kavala’nın tutukluluğunu siyasi olarak nitelemişti. türkiye’nin bu kararı hayata geçirmemesi nedeniyle avrupa konseyi bakanlar komitesi bu ayın başında türkiye’ye karşı ihlal prosedürü başlatmıştı

devamını gör...
sonuna kadar tarafsız olduğu ve kesinlikle politik bir tutum içermediği aşırı bariz bir layık görülme.

(bkz: vikings dizisinde zenci karakter olmaması ırkçılığı)
devamını gör...
dw’den sonrasını okumadım.
devamını gör...
batı cephesinde yeni bir şey yok

ülkedeki dış kaynaklı olan bütün haber mecralarının kapatılması gerekliliğine de bu başlık altında tekrar değinelim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kavala'nın almanya'da insan hakları ödülüne layık görülmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim