kesekağıdından kuruyemiş yemek, bir dükkanın önünde arkadaşla buluşmak, (korona dümeniyle getirilen şeriat yasakları nedeniyle) akşamları bara oturup bira içmektir.
devamını gör...
bayramlar. nerede o eski bayramlar.. nerede o eski ramazan sofraları? nerede o eski heyecanlar, mutluluklar. nerede tek derdin para olmadığı huzurlu aile buluşmaları. her şey yenilendikçe, hiç bir şeyimiz kalmadı.
devamını gör...
bizden sonra (20lerin başındakiler) tamamen bittiğini bildiğim gelenek: mahalledeki çocuk sesleri...araya telefonlar tabletler girince herkes evlere çekildi.bir daha hiç oynanmadı oyunlar,ebelenmedi çocuklar.(ağlamak) (duygulanmak)
devamını gör...
sokak midyecisinden ölümüne midye gömmek. ama açıp da verecek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kaybolan gelenekler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim