akp istanbul milletvekili ahmet hamdi çamlı (yeliz), türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu mustafa kemal atatürk, vefatının 83. yıl dönümüde yaptığı paylaşımda, anıtkabir'de mescid olması gerektiğini savundu.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
yelizzz bir susar mısın?
devamını gör...
ataya saygım sonsuzdur lakin ''biz, ilhamlarımızı gökten ve gâipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz'' diyen birisinin mezarında 24 saat aralıksız kuran-ı kerim okutmak, ayasofya'da mevlid okutmak, anıtkabir'de mescit açmak bunları tartışmak çok saçma geliyor.
devamını gör...
bir ora kalmıştı toki “estetiği” ile müşerref kılıp, buluşturmadığınız.

tüm camilerin minareleri var ya… neyse.
devamını gör...
ya nalaka ne alakaaaa?! soyle bir gunde, bu atmosferde gercekten amaciniz halki tahrik etmekten, nefret uyandirmaktan baska birsey degil. orada da olmayiversin. sanki dersin bana 30 vakit namaza duruyor. orada da kilmayiver.
devamını gör...
öyle bir şey olsaydı o zamanda girip oraya atalarına tapıyorlar derdiniz sanki sizi bilmiyoruz yelizcim.
devamını gör...
hem laiklik diye savunulan düşüncenin devamında, din ve devlet ayrı yasası üzerine kurulan bir (sözde) devlet var, hemde bunun kurucusuyla dini daima birleştirmeye çalışıp, rahmetle duayla, mevlitle yâd etmeye çalışan bir zihniyet. çapsızlar. olduğunuz tarafı birbirine bulaştırmaya çalışmayın bari, ya siyah ya beyaz.
devamını gör...
arkadaşlar orayı yalnızca inançsız insanlar ziyaret etmiyor. orada da bir mescid olsa, insanlar namazlarını kılsa, atamızın ruhuna da bir fatiha okusalar fena mı olur. bunun nesi absürt.

siyah ve beyaz kadar birbirimize zıt olmamız bize bir şey kazandırmaz. devir bunları aşma devridir.
devamını gör...
mescidden siyasi hutbeler okunurdu.
devamını gör...
böyle en en hafif tabirle saçma diyebileceğimiz hamleleri kale almak bizim hatamız. adamın amacı belli, sanki çok huzurlu bir ülkeymişiz gibi ortalığı daha da karıştırmak istiyor. alenen gıcıklık yapıyor. şaka gibi
devamını gör...
on dakika yürüme mesafesinde cami var. ancak bu yeliz yellozun amacı namaz değil. don lastiği olamayacak adam, atatürk'ün meclisinde vekil olmuş maaş alıyor. bir de atatürk'e düşmanlık yapmak için açık arıyor.
devamını gör...
samimi bulamadığım açıklama acaba kendileri kaç kez bir cami de herhangi bir yerde hadi mustafa kemal atatürk için dua edelim dedi ve buna yönelik bir organizasyon yaptı.
devamını gör...
anıtkabirde miting yapacak yer bulamadılar herhalde
devamını gör...
yeliz bebeğim sen böyle işlere kafanı yorma olmayan beynin anlamaz böyle şeyleri. ayrıca anıtkabir'in muhtelif yerlerinde son gittiğimde mescit vardı adam ortalığı karistirma derdinde resmen.
devamını gör...
keşke birilerinde de biraz şeref olsaydı.
devamını gör...
aqop'nin yeliz ağzıyla zemin yoklaması. namaz kılmak isteyen namazını her 300 metre aralıkla dikilmiş yüzlerce camiden birinde kılar gelir. hem sonra cami koyunca cem evi de koymak lazım. her ne kadar kemalizm ülkede gayrimüslim koymadıysa da turist olarak gelenler için kilise, havra falan da yapmak lazım.
orası anıt. dini alan değil. hassildirip öte gidiniz
devamını gör...
düşünsenize, bir cuma hutbesinde hoca çıkıp; "2 ayyaşın kurduğu..." diyebilecek orada. amaç bu zaten.
devamını gör...
yeliz sen gidersin anıt kalır, ama korkma biz arada seni anar güleriz aramızda.
devamını gör...
bazen hayat çöp kutusu da konuşturuyor. konuş çöp kutusu.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bir yok etmediğiniz güzellik orası kalmıştı. kenarından kemirmeye başlamak için dinden konuya girilmiş. alıştığımız manzaralar.

ankara'nın ortasında rant büyük tabi. mescid ile dokunulmazlığı kaldıdırıp yarın "çocuklarımız" diye kolpa oyun parkı, yanına büfe.

4 yıl sonra dibine "anıtkabir konutları"

abartılı gelmesin. kabe'nin yanına gökdelen dikip tavaf manzaralı daire satan, "lüks hac paketi" alan zihniyet bunlarınki.

kendi dinlerine saygıları bu.
devamını gör...
doğru söylüyor.

orayı ziyaret eden inançlı insanlar var. mescide gitmek isteyen, namaz kılmak isteyenler var.
bu adam güzel bir öneride bulunmuş.

sadece bu herif samimi değil. bilerek yapıyor. böyle bir günde atatürk’ü andığımız güne saygısızlık yapıyor. halkı birbirine düşürmek için böyle bir günde böyle bir twit atıyor.
11 kasımda atmaz mesela.

sonuç olarak öneri güzel, niyet kötü. kötü niyetli insanlar bunlar herkes zamanla anlayacak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"keşke anıtkabir'in bir köşesinde mescid olsa" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim