ülkemizin neredeyse her yerinde yayılış gösteren bu tür daha çok açık alanları ve tel çitlerin bulunduğu bölgeleri tercih eder. adından da anlaşılacağı üzere besinlerinin büyük bir kısmını böcekler oluştursa da kuşları, kemirgenleri, amfibileri ve sürüngenleri de avlar. uzun süreli kötü hava şartlarını atlatabilmek için avlarını dikenlere, tellere veya ince dallara asarak yiyecek stoğu yaptıkları da bilinir.

buraya yakın zamanda yaptığım bir kızılsırtlı örümcekkuşu (lanius collurio) resmi bırakıyorum. ilginizi çekerse instagram hesabımdaki diğer çizimlerime de göz atabilirsiniz.
insta
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim