öncelikle; arattım ama bulamadım, eğer başlık daha önce açılmışsa bu başlık oraya taşınabilir ya da silinebilir.

gelelim konumuza; barajlardaki suların giderek azaldığı, kuraklığın her geçen gün arttığı dönemde suyun değeri giderek artıyor. bu sebeple israfın mümkün olduğunca önüne geçmemiz gerek. iş yerinde birkaç adet klima var. 7/24 çalışılan bir iş olduğundan dolayı klimalar hep açık. klimaların su damlatan yerlerine 19 litrelik damacana koyduk. özellikle yaz aylarında yaklaşık 5-6 saatte damacanalar doluyor.

internetten yaptığım ufak bir araştırmaya göre klima suyu araba radyatöründe, bitki sulamada, ütüde vs kullanılabiliyormuş. peki araç yıkanır mı? internette buna dair bir bilgi bulamadım, birkaç kişi aracın boyasına zarar verebileceğini söyledi. keza aynı şekilde tuvalete dökersem borulara zarar verebileceğini de söylediler. bu konularda bilgisi olan var mı?
devamını gör...
klima sahibi olanlar için mühim bi sorun.
bu gezegene karşı sorumluluklarımız var bunlardan biri de tüketimde olabildiğince geri dönüşüm yapabilmek.
ben çiçek ve ütü için değerlendirilebilir düşüncesindeyim.
devamını gör...
mis gibi kireçsiz sudur. araba da yıkanır, çiçeğe de dökülür, ütüye de koyulur. içmek dışında her şeyi yapabilirsiniz.
devamını gör...
bidona dolduruyorum ben 5 litrelik. biriktiriyorum.
devamını gör...
şaka değil benim ben bunla rakı içerim lan ohh miss buz gibi su diyen salak bi arkadaşım vardı.
ne oldu acaba öldümü ki?
devamını gör...
içilebilir temizlikte değildir. ortamdaki tüm toz, kir içindedir. ütüye konulmaz ama çiçekler için şahane bir sudur.
devamını gör...
canım halkım..! sen olmasaydın pencere önlerinde yoğurt kaplarında fesleğenler, balkonlarda zeytinyağı tenekelerinde güller, küçücük bahçelerde kırık küplerde fidanlar renklendirir miydi hiç kentlerimizi.. (diye düşünüyor insan. ama bir yandan da, keşke
bu özgün yaratıcılığa harcanan emeği, kendini yönetenleri seçme ve onu buna zorlayan koşulları değiştirmeye de harcayabilseydi diye düşünmüyor değil hani.)
not: bildiğim kadarıyla da klima odanızdaki havanın nemini atık suya dönüştürmektedir ve o nem o sırada dışarda (doğada) zaten vardır. onu yeniden doğaya kazandırmış olmazsınız. keza klimalarda kullanılan kimi gazların doğaya zararları konusu çevreduyarlı kesimlerce tartışılmaktadır. tıbbi alan açısından önemli yönlerine girmiyorum bile
kısaca: klima da diğer konfor gereçlerimizden biri, kima fetişine yönelir bir abartıya vardırmasak mı acep..
devamını gör...
çiçek sulamak ve balkonda kuşlar için bir kaba koyarak değerlendiriyoruz. her gün yaklaşık 3-4 litre su birikiyor. yeterli bir miktar.
devamını gör...
hepsi gidere bağlı.

değerlendirmez dökerdik muhtemelen,
dağına göre kar işte.
devamını gör...
zor durumlarda suyu azalan aküler klima suyu ile doldurulup kullanıma devam edebilir. kuru tip akülerde böyle olmaz ama sulu tip ve bakım yapılan akülerde elinizde saf suyu yoksa klima suyu sizi idare edecektir.
devamını gör...
çiçek sulanır. saf su yerine geçmez içinde birçok havadan topladığı atık vardır.....
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"klima suyu nasıl değerlendirilir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim