giresun derelide bulunan geniş çam ormanları olan bir yayladır.
devamını gör...
selçuklu mezar anıtlarıdır. eski türklerde (bkz: kurgan) olan osmanlı'da (bkz: türbe) olandır.
devamını gör...
müslümanların ölülerini defnettiği yapı.
devamını gör...
eskilerde gökyüzü ve türbe anlamlarında kullanıyor lakin bunların yanı sıra bir çok anlam da taşımaktadır.
devamını gör...
2019 kpss sorusudur.
devamını gör...
göçebe hayat tarzı, yerleşik hayata doğru evrilen türklerde, artık sanat anlayışı da değişmeye başlıyordu. selçuklular' la tam anlamıyla bayındırlık ve iskan hareketine girişilmiştir.
kümbetler, selçuklular zamanında yapılan kendine özgü yapısı olan anıtmezarlardır. kümbetler sadece mezar değil sanat eseridir.
basit, dört köşeli olup, ön cephesi çini ve mozaiklerle süslenmiş, dış cephe yüzeylerinde kesme taslarla boydan boya çeşitli motifler işlenmiştir. ayrıca değişik yazı çeşitleri ile kitabeler yazılmış bazılarının içide süslenmiştir. çatıları ise kubbe,piramit konik olabilir.
selçuklular’dan miras kalan en eski mezar , konya alaeddin camisi avlusunda bulunan xıı. yüzyıldan kalma ii. kılıç arslan kümbeti’dir
devamını gör...
künbet, türbe, makam ve arap coğrafyasındamarabut, azeri coğrafyasındatürbet olarak ifade edilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim