hikaye-öykü / çocuk / edebiyat
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

ıngrid chabbert'in yazdığı ve raúl nieto guridi'nin resimlediği harika bir kitap. özellikle çocuk edebiyatına meraklıysanız. ya da çocuksanız. ya da sanata meraklı bi' yetişkinseniz. ya da benim gibi her şeye meraklı bi' çocuk-yetişkinseniz.

karşılıksız aşkı bilir misiniz? *sevip de konuşamamak, dokunamamak, sevdiceğinizi uzaktan izlemek, her heyecanını her adımını bilmek ama yanında olup paylaşamamak nasıl zordur hiç yaşadınız mı yazar dostlarım? *

kesin sevimsiz yetişkinler olduğunuz için bu arabesk şeyleri yaşadınız evet. rakı içip kahırlandınız, sigara üstüne sigara yaktınız. ama aslında aşk yürekten olduğunda, sizi karşılık bulmasa dahi kuşa dönüştürebilir. işte bize böylesinin de mümkün olduğunu anlatan bi' kitap bu.

küçük bir çocuğun, sınıfındaki candela'ya duyduğu aşkı anlatan bi kitap. kahramanımız candela'nın arkasındaki sırada oturuyor. o hep candela'yı izliyor ama candela hiç onu görmüyor. candela kuşları görüyor. hep kuşları izliyor. kıyafetlerinde hep kuş resimleri. saçlarında hep kuşlu tokalar. defterlerine hep kuşları çizmiş. aklı fikri kuşlarda.

ve kahramanımız kendisine koccaman bi kuş kostümü yapıyor. candela kendisini fark etsin diye hesaplı kitaplı girişmiyor bu işe. sadece kuş olmak istiyor. ve o kostümle yaşamaya başlıyor. top oynarken, tuvalette, ağaca tırmanırken, yağmurda ıslanırken hiç çıkarmıyor kostümünü.

bir gün hayat bu ya, candela ile karşı karşıya geliyorlar. ilk kez kahramanımızla göz göze geliyor candela. kahramanımıza doğru yürüyooor yürüyor ve çıkarıveriyor kuş kostümünü. nefesini tutup bekliyor kahramanımız. ne yapacağını bilemiyor. candela ise bir adım daha atıp kooccaman sarılıyor ona. kahramanımız artık bir kuş değil, ama bir kuştan daha yükseklere kanat çırpıyor kalbi.

işte böyle bi' kitap.
aşktan yanıp kül olmaktansa, aşkla kuş olup uçmak isteyenlere.

not: guridi'nin harika kuş-çocuk'unu kendimce renklendirdim. ben çok sevdim.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kuşa dönüştüğüm gün" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim