benzer siyasal yönetimlere sahip* iki ülkeden fransa başkanlarının siyasi rakibi le pen'i yolsuzluk dosyası üzerinden 'siyası yasaklı' kıldı. benzer bir süreçte ülkemizde işliyor. imamoğlu'nun ceza alması halinde onunda 'siyasi yasaklı' hale gelip başkanımızın seçime 'daha az rakipli' girmesi sağlanabilir.

paris ceza mahkemesi, geçen yıl görülmeye başlanan ve fransa cumhurbaşkanı emmanuel macron'un bir önceki seçimlerde de en büyük rakibi olan fransız siyasetçi le pen'in yargılandığı davada kararını açıkladı. mahkeme 2027'deki cumhurbaşkanı seçimleri için yeniden adaylığını duyuran le pen ve beraberindeki 8 avrupa parlamentosu (ap) üyesini, yolsuzluktan suçlu buldu.
buradan

bakalım süreçler biribirine benzeyecek mi?
devamını gör...
le pen aşırı sağcı bir parti (mhp gibi), bizde de solculara aynı muamele çekiliyor. aradaki farkı görüyorsunuz.
devamını gör...
dünyayı bekleyen bir savaş var ve saflar sıkıştırılıyor. doğu batı bloku fark etmeksizin ülkeler iç muhalefete mahal vermiyor. demokrasinin merkezi sayılan abd'de trump şimdiden bir daha adaylık için yollar deniyor. imam os.runca cemaat s.çarmış.. imamoğlunun alınması zaten dış güçlerin onayı ve hatta belki desteğiyle oldu. muhtemelen safların belirlendiği müttefiklerin netleştiği dünyada savaştan önce daha çok demokrasi katliamları göreceğiz.

umudum o ki nasıl birinci dünya savaşında mağlup milletlerden ilk hareketlenen, bağımsızlığını başkasına bırakmamak için topyekûn mücadele eden bu toplum bu vartayı da başka milletlere örnek teşkil edecek şekilde halleder. "muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." fehvasınca başkasında derman arayacağına başkasının derdine derman oluruz umarım.
devamını gör...
daha önce ingiliz bbc aracılığıyla türkiye'yi şikayet eden ve yardım talep eden chp genel başkanı özgür özel bu kez de fransız gazetesi le monde'a açıklamalarda bulundu. imamoğlu da new york times'ta batı'ya çağrıda bulunmuş ve türkiye'ye karşı acımasız olmalarını istemişti.
şaşkın ördek tersten dalar.
devamını gör...
siyasi yasak kararı dışında hiçbir ortak noktası olmayan olaydır.

le pen yolsuzluk yapmış onun cezasını çekiyor. cezasını da bağımsız mahkemeler veriyor.

imamoğlu ise başarılı olduğu için cezalandırılıyor. "cezasını" da bağımsız olmayan mahkemeler veriyor. yok eğer gizli tanık, dedikodu vb dışında bir kanıtları varsa getirip masaya koysunlar.
devamını gör...
le pen'in yaptıklarını yapanların, türkiye'de aranacağı adreslerde, imamoğlu çıkmaz. çıkanlara da mevcut iktidar dokunmaz bence.. araştırın bana hak vereceğinizden eminim.
devamını gör...
le pen ile ümit özdağ karşılaştırması yapılabilir.
imamoğlu ulusalcı mı?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"le pen'in işi tamam sıra imamoğlu'nda" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim