sonkullanmatarihçisi yazar profili

sonkullanmatarihçisi kapak fotoğrafı
sonkullanmatarihçisi profil fotoğrafı
rozet
karma: 26525 tanım: 8897 başlık: 1248 takipçi: 87
evet. meşe palamudunun altındaki mavi evde oturuyom. nooldu zoruna mı gitti?

son tanımları | başucu eserleri


hammurabi kanunları

babil'in kralı hammurabi'nin güneş tanrısı şamaş/şemeş tarfından vahy edildiğini ifade ettiği 282 maddelik en kapsamlı ilk devlet kanunu yazıtı dır.

babil den önce ki sümer zamanlarında ur-nammu kanunları ilk yazılı kanun metnidir.

ancak kapsamlı olması hammurabi kanunlarını öne çıkaran bir özelliktir. borçlar kanunu, miras benzeri içerik zenginliği söz konusudur.
devamını gör...

uzun yaşamanın sırrı

chatgpt taramasını yapıp raporlamış: ''uzun yaşamanın ana faktörü düşük kronik stres'' demiş.

okinawa ve sardinya'da ki insanlar balık ya da zeytinyağından değil; kendileriyle ve birbirleriyle barışık oldukları için uzun yaşıyorlarmış.

chatgpt:''bedenini dinlemeyi öğren demiş. uzun yaşayan insanlar 'katı programlara uymaz'lar mış. acıkınca yer, yorulunca dinlenirlermiş.

''bedenini dinlemeyi öğren yoksa bir gün o da seninle konuşmayı bırakır'' demiş. ukala kız bu chatgpt...
devamını gör...

julia szczurowska

#3801502
al şu kızı sevgili sülo. hem soyadını da değiştirirsin kurtuluruz soyadını okumaya çalışmaktan. sczcuzucızu...ovska*

julya eşrefov... bak ne güzel
devamını gör...

tadın tuzun kaçması

noolmuş noolmuş
devamını gör...

yoldaş'ın yetkisini kötüye kullanması

yoldaş'ın kendisini buldunuz da yetkisi mi kaldı tartışacak? yok canım daha neler...
devamını gör...

doğum gününde gündem olan yazar

daha önce oldu mu bilmem ama görünce gülümsetti. kim düşündüyse büyük incelik.

radyomuzun bayan kahkahası ve fotoğraf başlığımızın 'ayna çeker delişmeni' paranoyak deli arkadaşımızın doğum günüydü ve nikaltı öyle yoğun ilgi gördü ki; gündem sekmesine düştü.

iyi doğmuş buradan da belli :)
devamını gör...

kpop demon hunters

netflix'in haziran 2025'te yayınladığı 'anime müzikal film' olup, ardından gelen müzikleri ve konserleri ve kıyafetleri ile her yaştan hayran edinen ama en çok çocukları etkileyen 'yeni tür sanat ürünü'. bir çılgınlığa doğru giden hayran kitle yükselişi. torunlarına 'damon hunters' kıyafeti (skin) bulamadığı için elde dikmeye çalışan babaanneler ananeler... akıl gıcıklayıcı bir başarı öyküsü.buradan

torununu 'k pop damon hunters' konserine götüren 68 yaşında bir nenenin ''ben de hayran oldum. benim favori kahramanım rumi'' dediğini okuyunca bir kopma yaşadım, zihinsel evrenim dalgalandı, duruldu. erişkinleri de pençesine almış bir akım yaratmış ve bunu açıklamak çok zor.

netflix'in tüm türler üstü en çok izlenen filmi olması yetmemiş, spotify'da en çok dinlenen şarkılara 'k pop damon hunters'ın üç şarkısı girmiş. e-ticaret sitelerinde 'k pop damon hunters skins' yok satıyor. talebe yetişilemiyor.

bu nedir ya hu? neden dir? hayranlığı/bilgisi/deneyimi/gözlemi olan yazarlardan anlatım dileniyorum.
devamını gör...

paranoyak deli

mutlu yaşların, güzel bir yılın olsun. hapi bört dey.
devamını gör...

türklerin yozlaşmasındaki kırılma noktası olan olay

cumhuriyet halk fırkası ''toprak reformu yasa tasarısı'' 1945. ''dörtlü takrir'' ile karşı devrim ve yozlaşma tetiklenir.

ha bu olmasa başka şey tetiklemez miydi? bu da doğru.

menderes’in partisiyle açıktan ters düşmesi 1945 yılına rastlıyor.
bunu tetikleyen ise türkiye büyük millet meclisi’nde (tbmm) görüşülen köylüyü topraklandırma kanunu tasarısı oldu.
menderes bu toprak reformu tasarısına karşı çıktı.
muhalifleri ise menderes’in, toprak reformuna, kendisinin de geniş topraklara sahip olduğu için karşı çıktığı eleştirisini yaptı.
menderes, yine chp milletvekillerinden celal bayar, refik koraltan ve fuat köprülü ile 7 haziran 1945’te, chp meclis grubu’na, kanunlardaki ve parti tüzüğündeki, anti-demokratik olduğunu belirttikleri hükümlerin kaldırılmasını içeren bir önerge verdi.
böylece “dörtlü takrir” olarak tanımlanan bir muhalefet ekibi oluştu.
devamını gör...

neredeyse 10 milyon dolara satılan çizgi roman

yok canım on milyon değildir dedim. haklı çıktım. dokuz milyon işte
devamını gör...

ev genci vs sözlük yazarı

ülkemizin sorunu olunca sözlüğümüzün de sorunu olmayacak mıydı? olacaktı elbet.

bununla yaşanacak, ölünecek. unutulup gidilecek. evt
devamını gör...

mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıktaki havanın tuhaflığı

nem bu nem. sorun nemli hava aslında. akdenizden geldi dönüp duruyo tepemizde.
devamını gör...

kötüler neden kazanır sorunsalı

gözlem süresinin kısalığından dolatı oluşan sanı dır.

sabreden hep kazandı sanılanın kaybına şahit olur ama deterministik değil mistik bakış ile gözlem gerekir
devamını gör...

seküler dindarlar

neoliberal siyasal islamcı klik tarafından yönetilen ülkemizde peydah olmuş yeni sosyal katmandır.

beş yıldızlı otellerde yadırgamadan dolaşan örtülü bacılar, sakallı hacılar olarak kolaylıkla seçilebilirler.

çokluk dubai'den ev alırlar ve her yıl umre'ye gittikleri için bahtiyar olurlar.

nerden baksan; zengin kocam, rüküş karım, embesil bebelerim üçlemesinden oluşurlar. eğitimi küçümser, bilim ve akıldan kaçınırlar. bu halleri geleceğe zarar ziyandır. tez yokolasıca dırlar. amin.
devamını gör...

feti yıldız

mhp/ülkücü kimliği ile devlet bahçeli'nin tam kontrolünde bir milletvekili avukattır. imralı adasına gidecek üç tbmm üyesinden biri de bu zattır.

feti yıldız, istanbul üniversitesi hukuk fakültesi mezunu ve hukukçu kimliğiyle bilinen bir siyasetçi.
imralı süreci, hem politik hem hukuki boyutları olan son derece önemli bir konu. bu nedenle yıldız, yasal prosedürleri bilen isim olarak öne çıkıyor.uzun yıllardır mhp içinde aktif ve kritik pozisyonlarda bulunan yıldız ayrıca uzun zamandır devlet bahçeli'yle çalışan biri. 1980 öncesinde ülkü ocakları istanbul il başkanlığı yapan yıldız, 45 yılı aşkın süredir içinde bulunduğu partinin iç işleyişine pek çok isimden daha hakim.
buradan
devlet bahçeli'nin sağ kolu olduğu için imralıya gidiyor bu adam
devamını gör...

hüseyin yayman

imralıya akepe adına gidecek genel başkan yardımcısının hakkında bilinmesi gerekenler:

akp hatay milletvekili hüseyin yayman, hataylı türkmen bir ailenin evladı. ülkücü bir aileden geldiği belirtilen yayman'ın üniversite yıllarında bu çizgiye yakın durmakla birlikte yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yürüttüğü dönemde devlet bahçeli’nin öğrencileri arasında yer aldığı biliniyor.

yayman, türkiye’nin siyasal yapısı ve kürt meselesine ilişkin uzun yıllardır yaptığı akademik çalışmalarının yanı sıra gazeteci kimliğiyle de tanınıyor. bu nedenle yayman, bazı siyasi çevrelerde, geçmiş çalışmaları ve sahadaki temaslarıyla dem parti tabanında da tanınan ve iletişim kurulabilen bir isim olarak anılıyor.

yayman'ın akademik ve saha deneyimi, devlet - toplum ilişkileri, uzlaşmacı kişiliği, çözüm süreçleri ve bölgesel dinamikler, geniş bir birikim oluşturmasını sağladı. öte yandan yayman’ın en çok başvurulan çalışmalarından biri “türkiye’nin kürt sorunu hafızası”dır. söz konusu çalışma, 1925–2010 döneminde hazırlanmış toplam 70 resmi ve sivil raporu sistematik biçimde incelemektedir.
buradan
neden seçildiğini, kim seçti diye değiştirebiliriz: devlet bahçeli!
devamını gör...

2 milyon yıllık devlet aklı

iki milyon yıllık devlet iyiymiş. içim ısındı buna.
devamını gör...

kafenin içinde mamasını yiyip kusan köpek

vicdan mastürbatörleri, öbür tarafta yatacak yeriniz yok, kul hakkına giriyorsunuz.

''hiç akletmez misiniz*''

''hiç aklınızı kullanmaz mısınız*''
devamını gör...

van'da chp il binasına saldırı

beyaz toroslu fasşist türklerin; aferim, hakettiniz dediği olaylar bunlar.

sen kim köpek, ''açılım yapacam bütün türkleri bağışlayacam, bağrıma basacam, yaşamalarını affediyorum'' diyen kürt başbuğunun mekanına gitmezsin?

tiz vurula kellemiz.*
devamını gör...

bağırsak istihdam artışı şart

güncele katkı olmaklı beyinakışlarımın mikrobiyata üzerindeki halleridir:

efendim zehirlenme haberleri katlanarak artıyor. ölen de kalan da var. kimyasal olmayan zehirlenmelerin hemen hepsi mikroorganizma dediğimiz canlı gözelerden kaynaklanıyor. ama niye?

o canlı yaşamını sürdürürken bizim karnımızdaki boru sistemine girince ''katil'' mi oluyor? hiç değil. bakteri her yerde hep aynı şeyleri yapıyor. onu içimize alarak ''katil'' olan biz oluyoruz. cina-i irade yani.

eğer endüstriyel gıda sektörünün yağlı patronlarını terbiye edemiyorsak (dikkat edin; yürütmenin başı bile bunlara bulaşmıyor, suçlamamaya özen gösteriyor. biz kim köpek?) boş mu duracaz: biz de bağırsağımızın bakteri topluluğunu büyüterek, geleni yadırgamamasını sağlayabiliriz. bunun nasıl yapılacağını uzmanlarına bırakıyorum. ben de merek ediyorum.

son söz: köpekten kokoreç yapamazsın. kısa çünkü bağırsağı. insandan bi bok olmaz ama bize de meşgale lazım. bence bok yemeliyiz.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim