adam köpürdü. haklı da. sen bütün ülkelere gümrük tarifeleri koy. onlarla özel ticaret anlaşmaları yap. iki ayda kazanılan para 175 milyar dolar. hakimler sen gümrük belirleyemezsin deyip. iptal etsinler. anayasa mahkemesine kendi atadığı hakimlerden 3'ü de kendisine karşı oy kullanmış. en çok ta bunlara kızmış.
şu sözü tarihe geçecek sanırım:''istediğim ülkeyi yok edebilecek yetkim var ama gümrük tarife oranı belirleyemiyorum. bu nasıl olabilir. ben buna saygı duymuyorum. bu hakimlerden utanıyorum. aileleri de utanıyor onlardan.''
abd başkanı donald trump'ın küresel gümrük vergilerine yönelik önemli bir gelişme yaşandı.
abd yüksek mahkemesi, bu vergilerin federal yasaları aykırı olduğuna hükmetti.
mahkeme, uluslararası acil ekonomik yetkiler yasası'nın başkana tarife uygulama yetkisi vermediğine hükmetti.
diyanet işe yarasın demişler sormuşlar. yanıt açık: bozmaz. yeme ama... zaten doğal olmayan tırnak yenmez ki...
protez tırnak taktırmak veya tırnak üzerinde protez bulunması, bu eylemlerden hiçbirini kapsamıyor, doğrudan yeme-içme sayılmadığı için orucu bozmuyor.
duayen felsefeci ionna kuçuradi. insanın ''ne''liği üzerine harika yönlendirmeler veriyor. bu büyük bilimci türk'ün sözlüğümüzde başlığı olmamasına üzüldüm. başlığı açtım.
28. aydın doğan ödülü sahibi prof. dr. ioanna kuçuradi, ilker canikligil ve alper hasanoğlu'nun sorularını cevaplıyor.
bu videoda, kuçuradi'nin değerler üzerine görüşlerini dinliyoruz. değerler eğitimi, etik sorunlar ve insan hakları gibi güncel konulara dair önemli tespitlerde bulunan kuçuradi, izleyicilere ilham veren bir perspektif sunuyor.
değer yargılarını, yargılamak tamamen 'basiret'tir diyor... ''basiretle türetilmiş yargılar değerli olabilir ''diyor.
savcı tarafından, elli kişinin suçlamalarla ilgisi devam ettirilirken sadece akepe'ye geçen özlem çerçioğlu'nun suçlamadan çıkarılması istenmesi... nasıl derler; ''manidar''.
göstere göstere parti devletçiliği. çok günah. yapmayın böyle.
aydın 4. ağır ceza mahkemesi’nde görülen davada savcı, chp'den akpye geçen aydın büyükşehir belediye başkanı özlem çerçioğlu hakkında beraat talep ederken, erkan karaarslan ile bazı sanıkların “ihaleye fesat karıştırmak”, “edimin ifasına fesat karıştırmak” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından cezalandırılmasını istedi. duruşma 11 haziran’a ertelendi.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.