kut şehri anlamına gelen yerleşim yeri ismi olan ku-ül amare, günümüzden 90 yıl önce ingilizlerin en aşağılık teslim oluş olarak andıkları yenilgilerinin yaşandığı yerdir. ordu komutanları general townshend teslim olarak yenilgiyi kabullenmiştir. 13 bin kraliyet askeri ve bine yakın subayı bu savaşta esir alınmış, 30 bin ingiliz kaybına karşı on bin osmanlı kaybı yaşanmıştır.
bu gün yaşadıklarımız -ermeni ihaneti, pkk ihaneti, fetö ihaneti vb- ile ilgili ''türkleri istikrarsızlaştırma projeleri'' hep bu savaşın ardından ingiliz lordları tarafından planlanarak yürürlüğe konmuştur.
britanyalı tarihçi jan morris, kut'un kaybını "britanya (ingiltere) askeri tarihindeki en aşağılık şartlı teslimi" olarak tanımlamıştır. bu yenilgi britanya basınında ve kamuoyunda çok büyük bir infial uyandırdı. bunun üzerine general lake ve general gorringe britanya ordusunda görevlerinden alınmış ve yerlerine general maude getirilmiştir. (vikipedi)
1) çanakkale tokadı 2) kut şehri zaferi 3) anadolu ihtilali yolu ile işgalcilerin kovulması.
çok çektirmişiz ingilizlere, çoook. onlarda savaşarak yenemeyeceklerini anlayıp taktik değiştirmişler: tarikatlar eliyle soysuzlaştırma (siyasal islamcı muslim brothers).
devamını gör...