atom kavramını tanıtırken maruz kaldığı yoğun alay karşısında 1906 yılında intihar etmiş en iyi fizikçilerdendir.
"neyin doğru olduğunu öne çıkarın, anlaşılır olması için yazın, son nefesinize kadar savunun!" sözü de büyük motivasyon kaynağıdır ayrıca.
devamını gör...
bu adamın reenkarne olmuş hali gibiyim yani iki insan ancak bu kadar benzeyebilir umarım sonumuz benzemez.

he bi de eminim sözlükte yazmazdı.
devamını gör...
çok zeki biridir ki, daha 25 yaşında profesör olur. olur mu len öyle şey demeyin, kendisi benim hocam olur. birlikte çok çift kaşarlı tost, ayran gömmüşüzdür. altmışında, imparator onun için bir onur yemeği verir. öldüğünde mezar taşına entropi formülü yazılır. bir yaz günü kendisini asarak intihar eder.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
hemmen açıklayayım s entropi, w söz konusu olasılık ve k ise onuruna boltzmann sabiti olarak bilinir.

1844 yılında viyana’da doğan fizikçidir. çocuk yaşlarda bir dahi olduğu anlaşılır. çok bilinmez ama felsefeyle yakında ilgilenmiş, görüşler belirtmiştir. klasik müzik düşkünüdür fena piyano çalardı. dönemin en ünlü piyano hocası anton bruckner’den dersler almıştır. kısaca bir fizik, matematik, felsefe, müzik dahisidir. tıpkı benim gibi.

avusturya’da teknik eğitim denilince akla graz üniversitesi gelir ya da gelmelidir. bu alanda eğitim düşünenler varsa, burayı bir kenara yazsınlar. matematiksel fizik alanında hocalığa 25 yaşında başlar ve okulun ilk kız öğrencisini tavlayarak onunla evlenir. hayatını termodinamik yasalarına harcamış, ciddi sağlık sorunları yaşamış, bilim dünyası tarafından görüşleri alay konusu olmuştur. “yeter ü’len! bir gün ölürüm, ben öldükten sonra değerim bilinir.” der ve öyle olur. ölümünden kısa süre sonra görüşleri doğrulanır.

termodinamiğin istatistiksel mekaniğe dayalı yorumlanmasını ortaya koymuştur. aynı zamanda o dönem tartışmalı olan atom teorisini hayatı boyunca savunmuştur.

görme yetisini kaybetmeye başlaması, görüşlerinin anlaşılamaması bunalıma sokar ve italya’da yaz tatili sırasında kendisini asarak hayata veda eder. hakkında bir ton yazarım ancak ben daha çok insan yönünü yazmaya çalıştım. kaynak çoktur ama ben şuraya hocalık ettiği üni’nin bilgi sayfasını koyayım. gavurcadır

ah hocam ah! ikimizin de değerini bilmediler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ludwig boltzmann" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim