konu net.
numan kurtulmuş gaziantep univ. ziyaretinde, rektörün koltuğuna oturuyor ve oradan mesajlar veriyor.
bu esnada rektör yanı başında ayakta dikiliyor.

konunun bir çok yönü olabilir, ast üst, siyasi, ekonomik, kültürel vs.

benim fikrim odur ki, makama saygı gereği, makam koltuğuna sahibinden başkasının oturmaması gerektiği.
devamını gör...
bütün koltuklara reis oturmalıdır.
devamını gör...
tören protokolleri gibi makam koltuğuna oturmada belirli bir protokol biçimi ya da zorunluluğu yoktur. bu durumda bürokratik gelenek ve teamüller genellikle kullanılır. makam koltuğuna oturmadaki amaç gücün kime ait olduğunu makam sahibine göstermektir. bürokratik gelenekte bu durum ast-üst ilişkisi çerçevesinde gerçekleşir. örneğin bir kaymakam valiyi ziyaret ettiğinde onun makam koltuğuna oturamaz; fakat bir vali kaymakamı ziyaret ettiğinde onun makam koltuğuna oturabilir. üst’ün makam koltuğuna oturma zorunluluğu yoktur, bu üst’ün ast’ı ile kurduğu ilişki biçimi yaklaşımına göre değişebilir. bürokrasinin üst kademelerinde bu durum atanma kriterine göre değişir. örneğin bir ilde; ilin valisi ve ilin üniversite rektörü aynı konumdadır. zira ikisi de cumhurbaşkanı tarafından atanır. bu nedenle bir valinin üniversite rektörünü ziyaret ettiğinde rektörün makam koltuğunu valiye bıraktığını göremezsiniz.
yazarımızın örneklediği konu ise parti mevkilerinin devlet mevkilerinin üzerinde tutulması ile ilgilidir. bildiğim kadarıyla numan kurtulmuş’un şu an ak parti genel başkan yardımcılığı dışında devletle ilgili bir unvanı yoktur.
türkiye’de ak parti genel başkan yardımcısının ziyaret ettiği herhangi bir devlet kurumunda, makam koltuğunu ona vermeyecek bir yönetici henüz doğmamıştır. bırakın makam koltuğunu, isterse mabadına şaplak atmasına bile izin verir. zira bilmem kaç bin yıllık devlet geleneği bunu gerektirir.
devamını gör...
konuyla ilgili numan kurtulmuş'tan açıklama gelmiş.
sayın kurtulmuş, vakti zamanında rektörün hocasıymış, o koltuğa da siyasetçi kimliğiyle değil, rektörün hocası sıfatıyla oturmuş.

o zaman da, öğrenci öğretmen ilişkisi ulusal basında neden bu kadar yer buluyor gibi bir soru geliyor akıllara...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"makam ziyaretinde makam koltuğuna kim oturmalı sorunu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim