zihniyet meselesidir. özellikle türkiye'de "devlet memurluğu" yarınından endişe duyan insanların "garantili" gördükleri bir geçim kapısıdır. kendi tabirleri ile çoğunlukla "ne uzar ne kısalırlar" ancak işten atılma korkusu olmaksızın risksiz bir şekilde yaşayıp, yaşlanıp, ölür giderler.
devamını gör...
cumhurbaşkanı olmak istiyordum ama kahretsin ki diplomam var!
devamını gör...
''sırtını devlete yasla'' baskısından veya ''hafta sonu izni'' rahatlığından ötürü oluşan-oluşturulan bir istektir.
devamını gör...
türkiyede okuyanın çocuğunun okumasıdır. üniversite bittikten sonra başka birşey olamayacağı için ( özel sektör vampirleri ) mecbur memur olur. sonra 10 sene kredi öder, çocuğun özel okulu ,üniversitesi falan filan derken siktir olur gider bu dünyadan.
devamını gör...
memur olsaydım kız tarsfından red yemezdim galiba evet memur olsaydım.
devamını gör...
(bkz: memur zihniyeti)
(bkz: memur çocuğu ile esnaf çocuğu kıyası)

maalesef.
z kuşağı memur olmak istiyor.
yüzde 95'i böyle. sorarsanız gelecek kaygısı işsizlik falan derler.

memuriyet, hazırcı zihniyet eseridir.
devamını gör...
devletin ve dolayısı ile toplumun sırtında bir asalak olarak var olmanın ve yaşam sürmenin dayanılmaz rahatlığına alışmış olmanın getirdiği doğal sürecin sonucudur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"memur çocuklarının da memur olmak istemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim