mısır unu, koleti peyniri ve tereyağı ile yapılan tanrılar yiyeceği. rize, artvin, gürcistan, abhazya ve dolaylarında yaygındır.

edit akbayram: ben bu başlığı muhlama olarak açmıştım. belediyenin önündeki fışkiyeyi kim kırdı?
devamını gör...
tereyağı ve karadeniz yöresine has kaşar pişirilir, kahvaltılık olarak tüketilir. kaşar tavanın dibine yapışır-mıhlanır.
devamını gör...
trabzonlular tarafından muhlama olarak telaffuz edilen kahvaltılık.
bayılırım.
ayrıca dibindeki kazıtmasını yemeyen muhalama yememiş kabul edilir*.
devamını gör...
boool tereyağı, peynir ve mısır unu ile yapılan bi yemek (yani ben öyle biliyorum).
zigana'dan trabzon'a inerken önünde eski bi arabanın tabela görevi gördüğü yerde yediğim, yağına ekmek banınca beni tıkayıp bi tavasını (sahan) bitiremediğim yemek. güzeldi diye kaldı aklımda, 10 sene falan oldu sanırım.
devamını gör...
annemin mısır unu ile yaptığı ve malez olarak adlandırdığı kahvaltılık yiyecek. bazı yörelerde adının kuymak olduğunu duyabilirsiniz.
devamını gör...
eski türk filmlerinde kullanılan tehdit ifadesidir.dur yoksa mıhlarım derler.mıh çivi demek. seni olduğun yere çivilerim anlamında.
devamını gör...
muhlama*
devamını gör...
kuymak ile arasında ufacık bir fark bulunan, kahvaltıda on dilim ekmek yediren enfes bir yemektir.
kuymakta mısır unu, mıhlamada peynir ön plana çıkmaktadır.
devamını gör...
sinopta yemiştim, lastik lan bu diyince hor görülmüştüm.
devamını gör...
çok iyi yaptığım yiyecek.

(bkz: kuymak)
devamını gör...
gene gece oldu. *
devamını gör...
karadenize ait mısır unundan ve trabzon peynirinden yapılan bir tür yiyecek çeşidi olarak bilinir. fakat aynı ismi taşıyan ve çorum'luların yaptığı bir çeşit patates yeleği vardır. genel olarak sulu patates yemeğine benzese de bu yemek daha susuz olur ve daha küçük parçalar halinde doğranır. çorum'luların yemeğe mıhlama demesinin sebebi ise bol acılı olmasıdır diye düşünüyorum.
devamını gör...
kuymakla aynı şey değildir. muhlama(böyle okunur) tereyağı, mısır unu ve trabzon peynirinden yapılır. kuymak ise süt kaymağından yapılır ve tadı çok ağırdır. kuymağa gümüşhane yöresinde 'toğala' denir hatta ardahan'da bile yapılır.

mıhlama her yerde yapılabilir ve tadı çok güzeldir. ama kuymak ancak yeni sağılıp kaynamış süt yüzünden(südüzi, süt kaymağı) yapılır ve alışık değilseniz ilk seferinde sevmeyebilirsiniz.
devamını gör...
lezzetli ve doyurucudur.
devamını gör...
mısır unu, tereyağ ve özel peyniri ile yapılan bir yiyecek. sevene çok güzel olan, sevmeyenin ise masayı terk etmesine sebep olan yiyecek.
devamını gör...
mısır unu, tereyağ ve kaşarla da çakması yapılabilen yemektir. kaşar fiyatlarının uçtuğu şu günlerde ne yazık ki çoğu aile için lüx olmuştur.
devamını gör...
nimete iğrenç denmez ama tiksindirici bir yemek türü.
devamını gör...
daha çok doğu karadeniz tarafına has olmasına rağmen, bazı illerde de sevilen bir kahvaltılık. samsun'dan artvin'e değin farklı türevleri de mevcuttur. genel olarak ekşimik peynire benzeyen minci peyniri veya trabzon telli peyniri, kolot, cecil türü peynirler ile yapılıyor. karadeniz'in yüksek kesimlerinde ot ile beslenen hayvanların sütünden elde edilen tere yağı ve bu sütten elde edilen peynirler ve içine bir de karadeniz'in iri çekilmiş mısır unu da dahil olunca yöreselleşen bir lezzet ortaya çıkıyor.
devamını gör...
muhlamadır o mıhlama olsa duramazsın
devamını gör...
çivi çakma eylemi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mıhlama" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim