mitsubishi motors'un mpv sınıfında 1998 ile 2006 yılları arasında sattığı otomobil modeli. 5 kapı mpv karoser seçeneği, 5 ileri manuel vites, 1300 cc, 1600 cc, 1800 cc benzinli motor ve 1900 cc di-d dizel motor seçenekleriyle ülkemizde de 2003-2006 yılları arasında satılmıştır.

2013 yılından sonra türkiye pazarına bu sefer mitsubishi colt modelinin yerine b sınıfı hatchback sınıfında geri dönmüştür ancak bu modelin adı kuzey amerika ve japonya pazarında mirage'dır. yani mpv olan space star ile alakası yoktur sadece küresel bazda bir isim değişikliğidir.

bu yeni hatchback otomobil ülkemizde yalnızca 1.2 benzinli 3 silindirli mivec motor, 5 ileri manuel ve cvt vites seçenekleriyle 2013 yılından 2022 yılına kadar satılmıştır. 2022 yılında hatırlıyorum ülkemizde satılan en uygun fiyatlı otomatik vites sıfır otomobildi. 2013-2019 yılları arasında 80 beygir güç üreten 1.2 mivec 3 silindirli motor, 2019'dan sonra 71 beygir gücüne düşürülmüştür. bu kasa seçeneğinde ülkemizde satılan en donanımlı space star 2018 modelleridir. 2018 modellerde fabrika çıkışı xenon farlar gibi o dönem satıldığı fiyat bandındaki diğer b sınıfı otomobillerde bile bulunmayan standart bir donanım listesine sahipti ve fiyatı gerçekten uygundu. 2016 ve 2020'de iki makyaj operasyonundan geçen otomobilin 2020 ve sonrasında satılan modellerinde sportif bir bodykit mevcuttu. ayrıca 2021 modellerinin bazılarında o dönemki çip krizi sebebiyle cruise control bulunmamaktadır. halbuki cruise control bu araçların standart donanımındaydı ve 2020-2022 modellerinde mevcuttur.

3 silindirli ünite sorunsuzluğu ve oldukça düşük yakıt tüketimiyle ünlüdür. sakin bir sürüşle space star uzun yolda 4.0 litre / 100 km yakıt tüketim değerini görebilir. şehir içinde ise 6 litre / 100 km ortalama tüketim değerlerinde gezebilir. bu değer dizel otomobillere çok yakındır ve atmosferik benzinli olduğu düşünülünce dizele göre oluşacak olan düşük bakım masrafları göze alınınca oldukça makuldür. trigeri zincirlidir, tipik bir japon makinesidir.

en büyük eksikliği bir mitsubishi ve japon otomobili klasiği olan ses yalıtımıdır. rüzgar sesi yalıtımı oldukça zayıftır. motor sesi akustik olarak çok iyidir ancak iç mekana yansıması ne yazık ki yüksektir.

kısacası space star, fiyatına göre alınabilecek en iyi otomobillerden birisidir. yaris'i pahalı buluyorsanız, polo ve türevlerine hem fazla para ödemek istemiyor hem de düşünmüyorsanız space star'a bir şans verebilirsiniz. kesinlikle pişman etmez. parasının karşılığını verir.

sedan modeli kuzey amerika'da ve japonyada mirage g4, ülkemizde ise attrage adıyla bir dönem (2014-2016) satılmıştır. büyük bagaj hacmi ve birkaç donanım eksikliği dışında space star'dan farkı yoktur.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mitsubishi space star" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim