günümüz sanat müziği hanendeleri içinde en kitabî okuyan kıymetli bir ağabeyimiz. bir şarkı kusursuz ve tam notasına göre nasıl okunursa öyle okur lakin bu kusursuzluk gayreti şarkıyı nasılsa aşağı çeker. yani anlaşılmak için uç bir örnek verelim mesela aşık veysel'in bir icrasını aldınız notaya döktünüz bir konservatuar talebesi bile aşık veysel'den notayı baz aldığınızda daha doğru okuyabilir lakin işte aşık veysel'i "aşık" eden ruh eksik kalır ve az biraz estetik hissi olan herkes aşık veysel icrasını tercih eder.

işte münip utandı beyefendide bu "hatasız okuma" şarkının kendisinden evvel hissedilir ve şarkı ile tam bir bağ kuramazsınız çünkü insan gibi eksikleri fazlalığı yoktur.
devamını gör...
ah, zavallı eftelya...
gel ey denizin nazlı kızı nûş-i şarâb et harikasını ilk kez münip bey'den dinlemiştim, musıkiyi bana sevdiren icracılardandır.

allah selamet versin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim