abd'nin şikâyet mektubu ile milyonlarca lira ceza ödeyen iş insanı murat ülker, "cola turca" projesinin neden başarısız olduğunu anlattı.

ülker:

-sanayi bakanı, babamın arkadaşı olur ismi lazım değil, beni ankara'ya başbakanlığa çağırdı. bana, 'murat cebimde bir mektup var, seni abd büyükelçisi şikâyet ediyor bu nedenle sana küçük bir ceza vereceğiz' dedi. çok utandım tabii. türkiye cumhuriyeti, türkiye cumhuriyeti'nin başbakanlığı, sen de bakansın ne demek abd büyükelçisi seni şikâyet ediyor dedim. böyle bir şey olabilir mi memlekette kanunlar var dedim ama kimse dinlemedi.

-sonra 35 trilyonluk ceza yedik. artık bizi ne kadar büyük görüyorlarsa 35 trilyonluk ceza verdiler. devletin karışacağı işe niye giriyorsun denebilir ama devletin kola işine karışacağı kimin aklına gelir? böyle kurmuşsun, şöyle imalat yapıyorsun diye devletin karışacağı. bende de biraz delilik var herhalde, gittim devleti mahkemeye verdim. devlet, türkiye cumhuriyeti. mahkeme 7 yılın sonunda yanlış diyerek cezayı iptal etti. cezayı ödemedik.

link
devamını gör...
bu kola markası gerçekten battı mı üretiliyor mu anlam veremedim. geçen üç harfli markette yığınla koliler halinde dizilmiş cola turka gördüm. ortalıkta reklamı da dönmüyor.
devamını gör...
cola turca ' nın toplam değerinin 3.5 katı ceza kesip yıldırarak , coca cola ve pepsi ' nin pazar paylarını korumak tc devlet'inin derdi olmuş.

cola turca, çamlıca gazoz ve saka su markaları ülker'in bünyesindeydi. yıldız holding ( ülker ) 3 markayı da japonlara sattı sanırım .
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"murat ülker'in cola turka'nın batışını anlatması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim