müslümanlar neden iflah olmuyor sorunsalı
başlık "100 numaralı adam" tarafından 22.05.2021 19:00 tarihinde açılmıştır.
1.
çünkü gerçek anlamda müslümanlığı yaşamıyoruz. gavurlar tam anlamıyla gavurluğunu yaşıyor, ihlâsla, samimiyetle gavurluk ediyorlar ve başarılı oluyorlar. oysa biz müslümanım deyip gavur gibi yaşıyoruz, gavur gibi yaşayıp müslümanlık taslıyoruz. yani işlerimizde samimiyet yok. islam dünyası olarak her şeyimizi mış gibi yapıyoruz. doğal olarak bir türlü iflah olamayıp felah bulamıyoruz.
devamını gör...
2.
tek sebebi okumamak ve çalışmamaktir.
mesela okuyan ve çalışmayı seven bir ülkede bizim ulkedeki gibi 2 güne bir kolay yoldan zengin olmayı amaçlayan insanlarin dolandirilmasini göremezsiniz.
ülkede herkes ben calismayayim ama zengin olayim, rahatına bakayım kafası var ve rahata ulasamalarinin sebebinin de siyasi olduğunu düşünüyorlar.
çalışma ve okuma ahlakımiz olsaydı keşke..
mesela okuyan ve çalışmayı seven bir ülkede bizim ulkedeki gibi 2 güne bir kolay yoldan zengin olmayı amaçlayan insanlarin dolandirilmasini göremezsiniz.
ülkede herkes ben calismayayim ama zengin olayim, rahatına bakayım kafası var ve rahata ulasamalarinin sebebinin de siyasi olduğunu düşünüyorlar.
çalışma ve okuma ahlakımiz olsaydı keşke..
devamını gör...
3.
çünkü din olunca ahlaka ihtiyacın kalmadığını sanıp ahlakı çok başka yerde aramak. "kader böyleymiş, napim" argümanlarıyla çaresizliği kabullenmek. bilim, sanatla uğraşılması gereken yüzyılda saçma sapan şeylerin günah sevap hesabını yapmak. buraya tonla şey sıralayabilirim ama şimdilik aklıma gelenler bu.
devamını gör...
4.
her başa gelen durumda allah ım sen mevzuyu biliyorsun durumu sana havale ediyorum deyip kulağın üzerine yatmaktan ötürüdür.
devamını gör...
5.
müslüman ülkelerin geri kalış nedeni olarak hep islam suçlanır.
bunda büyük bir gerçek payı vardır.
islam, her sosyal olguya penetre olmuş bir kurumdur.
müslüman'lar için bir yaşam tarzıdır.
bu durumda islam toplumun hastalıklarından sorumlu olmak zorundadır.
müslüman ülkeler hasta toplumlardır.
bir sistemin başarılı olup olmayacağı denemeden anlaşılmaz.
islam 1400 yıldır yaşanmakta ve her seferinde denemeler başarısızlıkla sonlanmaktadır.
bu saçmalık daha ne kadar devam edecektir?.
islam yalnız başarısız değildir. başarısızlığı kesin olarak kanıtlanmış bir yaşam tarzıdır.
islam dünyaya dar bir pencereden bakmaktadır.
aslında o pencere 1400 yıl önce yaşamış bir arap bedevisinin bakış açısıdır.
bir arabın sosyo ekonomik görüşleri, küfür ve yemine dayanan ilkel felsefesi, intikam ve kısasa kısas bir adalet anlayışı ile çağdaş bir yaşam tarzı bağdaşamaz.
islam'ın başarılı olabileceği tek sistem kendine hizmetdir..
kendisi dışında islam hiç bir sisteme yararlı olamayacak, hepsini yozlaştıracaktır.
islam yalnız demokrasileri değil, monarji ve kraliyetleri, islam'la çelişkili teokrasileri, hatta faşizm ve nazizm gibi aşırı despot rejimleri bile yozlaştıracak bazı ilginç niteliklere sahiptir. bundan insan hakları ve özgürlükleride nasibini almaktadır...
islam insanlığa yararlı hiç bir konuda başarılı olamayacaktır.
yalnız kendisine hizmet eden bir sistem kalıcı ve pratik bir yaşam tarzı olamaz.
ama hem bir yaşam tarzı, hem de bir din olduğu için islam'dan kurtulmak mümkün olamamaktadır.
müslüman'lar islam'ı kendi yaşamlarını zenginleştirmek, geliştirmek ve ilerlemek için kullanmazlar.
müslüman'ların bütün amacı islam'ı zenginleştirmek ve geliştirmektir.
çünkü onlardan bunu islam istemektedir..
bu durumda islam insanlığın mutluluk ve esenliği için bir alet olamaz.
insanların çekeceği ızdıraplar, kanlı mücadeleler, islam'ın ilerlemesi ve sağlığı için gerekli aletlerdir.
insan ne kadar ızdırab çeker, açlık ve sefalet içinde sürünürse, islam ondan o kadar yararlanacaktır..
--------------------
islamiyet insanın değersiz olması üzerine kurgulanmıştır. insan sadece cesettir aslolan ruhtur ve bu ruh öbür dünyaya hazırlanmak ve allah'a sürekli ibadet etmek zorundadır. bu yüzden de bu dünya işleri boş ve gereksizdir. doğduğunuz andan itibaren bu insanların aklına kazılır. ailede, okulda, sosyal hayatta. böyle radikalleşen bir kitleye sanatı anlatamaz, sevdiremezsiniz. sanat olmayınca işler yürümez keza bilim de bu dünya gereksinimlerine cevap veren bir eylemdir ve gereksizdir. bakış açısı kuran ile belirlenmiştir. bu bakış açısıyla da islam ülkelerinde bir gelişme beklenemez. halk yönetime de katılamaz. yönetim ancak fetva verebilecek din adamlarıyla ortak çalışan şeyhler krallar vs. ile oluşturulmuştur ve aksine davranışlarda anında kafirlik olarak nitelenir ve öldürülürsünüz. iran islam cumhuriyeti devrimden hemen sonra ilk olarak kendileriyle ortak çalışan ve şahı deviren kitlenin parçası olan aykırı görüşleri tek tek ortadan kaldırmıştır. komünistleri, feministleri, liberalleri, aydınları, insan hakları gruplarını, gazetecileri, sanatçıları vs. tek tek öldürmüşlerdir. şu durumda yapılacak bir şey yok. önümüzdeki dönemde batı duvarlarını daha da yükseltecek ve yalnızlaşacaklardır. şu an uygulanan politikalar sertleşecek ve müslümanlarda daha çok saldırgan ve radikal olacaklar. bir savaş beklemiyorum müslümanların savaşacak bir gücü yok. batı tecrit politikalarına devam edecektir ve türkiye'de maalesef kapıcı rolüne devam edecektir. müslümanlar kendi yönetimlerine baş kaldırmadığı ve ayrılıkçı politika, mezhep vs den vazgeçmedikleri sürece yok olmaya mahkumlardır. türkiye'de bile müslümanların kendi aralarında kaç hizip olduğunu ben bile takip edemiyorum. post modern dediğim sadece kur'an'cı müslümanlar bile bir kaç sene içinde kendi aralarında onlarca hizibe bölündüler. birde bunu arap kültürüne ve hadislere mezheplere dağıtın ki ortaya çıkan puzzle dünyanın en büyük ve tekrar birleştirilemeyecek puzzle'ı olur. çünkü parçaların hiç birinin kenarı uyumlu değildir. böyle bir yapıdan da ne reform ne de rönesans çıkar.
yok oluş sürecindeler. bir asır süreceği tahmin ediliyor...
devamını gör...
6.
müslümanca yaşamadığımız için.
devamını gör...
7.
müslümanlar değil araplar şeklinde düzeltilmesi gereken sorunsaldır.
1400 yıl önce sırf farklı bir dine inanıyor diye kendi kardeşlerini hicrete zorlayanlar şimdi mezhep farkı var diye birbirinin kafasını kesiyor.
ortaçağda islam avrupa'dan daha yüksek bir bilim kültür merkezi oluşturmuştu. zamanla feodal yapıdaki avrupa'da gelişen rönesans ile birlikte bilimin paraya çevrilebileceğini anlayan batı bu alana yoğunlaştı.
bu konudaki en büyük sebep ise dini din adamlarına bırakmamız. her yıl burun spreyi orucu bozar mı diye hocalara soru soran tipler mevcut. araştır kendin kardeşim adam burun spreyi sıkmak ahiretini yakar dese sprey üreticileri s..tı afedersiniz. durumda bu işte.
bir an önce kuran'ın ilk ayetini anlamak ilim çinde olsa gidip alınız sözünü hatırlamak lazım.
1400 yıl önce sırf farklı bir dine inanıyor diye kendi kardeşlerini hicrete zorlayanlar şimdi mezhep farkı var diye birbirinin kafasını kesiyor.
ortaçağda islam avrupa'dan daha yüksek bir bilim kültür merkezi oluşturmuştu. zamanla feodal yapıdaki avrupa'da gelişen rönesans ile birlikte bilimin paraya çevrilebileceğini anlayan batı bu alana yoğunlaştı.
bu konudaki en büyük sebep ise dini din adamlarına bırakmamız. her yıl burun spreyi orucu bozar mı diye hocalara soru soran tipler mevcut. araştır kendin kardeşim adam burun spreyi sıkmak ahiretini yakar dese sprey üreticileri s..tı afedersiniz. durumda bu işte.
bir an önce kuran'ın ilk ayetini anlamak ilim çinde olsa gidip alınız sözünü hatırlamak lazım.
devamını gör...
8.
kur'an'ı değil, hadisleri rehber olarak gördükleri için.
devamını gör...
9.
gerici ve çağ dışı oldukları için. bilim, sanat, felsefe ve kültür düşmanı oldukları için. iflah olup olmamaları umurumda değil, sonuçta bu onların bilinçli tercihi. beni ilgilendiren kendileri iflah olmadıkları gibi dünyanın geri kalanını da iflah etmemeye kararlı olmalarıdır.
devamını gör...
10.
devamını gör...
11.
kurulurken daha ihtiras, kıskançlık, adam kayırmaca ile kurulduğundandır. (bkz: leyley hazleton- sunni-şii çatışması)çıkarları için peygamberlerinin öz torunlarını kerbelada katlettikleri içindir. iflah olmayan iktidar ve güç hırslarındandır. her dinde olduğu gibi zümreleşip, halkını tevekküle kendilerini zevki sefaya uygun gördüklerindendir. mensubu olanın, kendisi okumayıp hazır yorumlayanlarına inandığı içindir.
devamını gör...
12.
başarısızlığın ya da iflah olmamanın müslümanlıkla alakası yok dediğim sorunsal. müslüman olmayıp, "islam kötü bir yaşam tarzıdır" diye bir tanım giren gerizekalı da olabilirdik. şükretmek lazım.
devamını gör...
13.
ilk dört halifenin üçü suikaste kurban gitmiş. başka bir şey yazmıyorum.
devamını gör...
14.
çünkü müslümanlar ilerlemek yerine yerinde saymayı tercih ediyor. bilim yapmak yerine, evde televizyon başında durmayı tercih ediyor. bir şeyler öğrenmek yerine hazıra konmayı tercih ediyor. çünkü müslümanlar kuldan utanıyor, allahtan utanmıyor. başkaları harıl harıl bilim yaparken biz insanlarımızı cemaatlerden tarikatlardan çıkarmaya çalışıyoruz.
devamını gör...
15.
çok merak ediyorum. avrupa'da da hristiyanlar neden iflah olmuyor başlıkları açılıyor mu?
avrupa'da sözlük var mı?
babam böyle pasta yapmayı, nerden öğrendi?
doktor oetker.*
t: bir din ya da inanç sistemiyle sınırlandırılamayacak kadar geniş olan iflah olmak konusunun, müslümanlar (!) versiyonu.
avrupa'da sözlük var mı?
babam böyle pasta yapmayı, nerden öğrendi?
doktor oetker.*
t: bir din ya da inanç sistemiyle sınırlandırılamayacak kadar geniş olan iflah olmak konusunun, müslümanlar (!) versiyonu.
devamını gör...
16.
daha islam'ın en başında ihtiras, kıskançlık, adam kayırmaca ile kurulduğundandır. müslümanların hastalık derecesindeki koltuk, para ve şöhret sevdaları.
çünkü din olunca ahlaka ihtiyaç kalmadılarını sanmaları, beleşçi, ganimetçi, yobaz ve barbar olmaları. kendi hatalarının bedelini hep dışarıda aramaları kendinde hiç kusur bulmaları, kendi dinlerinde bir türlü reform yapmaya yanaşmayıp modern çağa asla ayak uyduramamaları. tebliğ ile masum insanları sözlü olarak taciz etmeleri. kadına, bilime, sanata, spora, aşka, çocuğa, doğaya kısaca iyi olan şeylere asla değer vermemeleri. islam ahlakının(!) hep bel altı olması. kuran'ın şiddet içerikli çirkef üslubu ve bozuk ahlakı.
müslümanlık/islam, özünde reform yapmaya yanaşmayan ve bolca şiddet içeren ilkel bir kabile dinidir.
islam dünyasının yumuşak karnı, kanayan yarası: bağnazlık ve yobazlık. eller gider ay'a biz gideriz yaya. ne acı değil mi, ağlanacak halimize gülüyoruz. :(
çünkü din olunca ahlaka ihtiyaç kalmadılarını sanmaları, beleşçi, ganimetçi, yobaz ve barbar olmaları. kendi hatalarının bedelini hep dışarıda aramaları kendinde hiç kusur bulmaları, kendi dinlerinde bir türlü reform yapmaya yanaşmayıp modern çağa asla ayak uyduramamaları. tebliğ ile masum insanları sözlü olarak taciz etmeleri. kadına, bilime, sanata, spora, aşka, çocuğa, doğaya kısaca iyi olan şeylere asla değer vermemeleri. islam ahlakının(!) hep bel altı olması. kuran'ın şiddet içerikli çirkef üslubu ve bozuk ahlakı.
müslümanlık/islam, özünde reform yapmaya yanaşmayan ve bolca şiddet içeren ilkel bir kabile dinidir.
![kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel](https://media.normalsozluk.com/up/2023/04/26/nsxei8a8pc83vtp7-t.jpg)
devamını gör...
17.
çünkü kur'an-ı kerim'in ilk emri olan "oku" yerine getirilmiyor. ibn sina'nın yazdığı el kanuni fit tıp kitebı avrupalılar tarafından yüzyıllarca ders kitabı olarak okutuldu, cezeri tarihteki ilk robotu yaptı, piri reis dünya haritasını şuanki teknoloji ile çizilenlerle neredeyse bir birini çizdi, avrupa sokaklarda temizlik nedir bilmeden yaşarken osmanlı'da hamam kültürü ve kanalizasyon sistemi vardı. fakat sonra ne oldu? rönesans ve reform hareketleriyle avrupa bizi geçti. biz ne yaptık? yerinizde saymaya ve hatta gerilemeye devam ettik. şu anda da durum bu. bunun yüzünden dini değil, insanları suçlamalısınız.
devamını gör...
18.
müslümanlar diye yapılan
yanlış genellemeyi
kabaca üçe ayırarak tanımlıyorum.
1- süslü manlar: bunlar iflah olmadıkları gibi aklı başına gelmemiş müslümanları yoldan çıkarmaya yönelik tavır ve kıyafetler içindedir.
2- puslu manlar: bunlar komşusunun kendinden emin olmadığı müslümanları. iyisi de kötüsü de olabilir. puslu olmaktan çıkıp çevresine kendini ve inancını kabul ettirebilenler büyük ihtimalle iflah olabilir.
3- aslı manlar: bunlar isminden de anlaşılacağı gibi adamın dibidir. hem elinden geldiğince islam'ı yaşar hem de çevresindekilere zarar vermez, şüphe uyandırmak. güven telkin eder. ifla olacaklardır ama sayıları çok azdır.
genellemelere karşı olduğum halde konunun uzamaması için üçe ayırmak zorunda kaldım.
aslında her insan özeldir.
her koyun gibi kendi bacağından asılır.
yanlış genellemeyi
kabaca üçe ayırarak tanımlıyorum.
1- süslü manlar: bunlar iflah olmadıkları gibi aklı başına gelmemiş müslümanları yoldan çıkarmaya yönelik tavır ve kıyafetler içindedir.
2- puslu manlar: bunlar komşusunun kendinden emin olmadığı müslümanları. iyisi de kötüsü de olabilir. puslu olmaktan çıkıp çevresine kendini ve inancını kabul ettirebilenler büyük ihtimalle iflah olabilir.
3- aslı manlar: bunlar isminden de anlaşılacağı gibi adamın dibidir. hem elinden geldiğince islam'ı yaşar hem de çevresindekilere zarar vermez, şüphe uyandırmak. güven telkin eder. ifla olacaklardır ama sayıları çok azdır.
genellemelere karşı olduğum halde konunun uzamaması için üçe ayırmak zorunda kaldım.
aslında her insan özeldir.
her koyun gibi kendi bacağından asılır.
devamını gör...
19.
ar*ptan kim hayır görmüşte dininden görsün be abla sene olmuş 2023 hala ar*p masalları be abi.
devamını gör...
20.
ilk emri "oku" olan kitabını bile %99unun okumaması.
araştırmaması.
sorgulamaması.
öyle dümdüz inanması, dümdüz evet.
önüne kıl getirilse öpecek insanlar var.
bu kıl gerçekten peygambere mi ait?
bu kıldan, dünya üzerinde kaç tane camide var?
bu adamın bu kadar sakalı mı var?
olsa bile o sakalları kesip saklamak fikrini kim düşünmüş?
kılı öpsem bana dünyadan sonraki yaşam için ne gibi bir faydası var?
kitapta bu kılı öpmem gerektiği yazıyor mu?
vs gibi düşünülse yüzlerce soru bulunabilir?
bunlardan bir tanesini bile sorsa zaten o kılı öpmeyecek.
ama işte, öpüyor.
seviyor bu hayatı*
araştırmaması.
sorgulamaması.
öyle dümdüz inanması, dümdüz evet.
önüne kıl getirilse öpecek insanlar var.
bu kıl gerçekten peygambere mi ait?
bu kıldan, dünya üzerinde kaç tane camide var?
bu adamın bu kadar sakalı mı var?
olsa bile o sakalları kesip saklamak fikrini kim düşünmüş?
kılı öpsem bana dünyadan sonraki yaşam için ne gibi bir faydası var?
kitapta bu kılı öpmem gerektiği yazıyor mu?
vs gibi düşünülse yüzlerce soru bulunabilir?
bunlardan bir tanesini bile sorsa zaten o kılı öpmeyecek.
ama işte, öpüyor.
seviyor bu hayatı*
devamını gör...