düğün veya sünnet alayının önünde taşınan, üzeri çeşitli şekillerle bezeli, ağaç biçimli süs. edebiyatta divan şiirinde sevgilinin boyunun uzun ve düzgün olduğunu belirtmek için kullanılır. arapca bir kelime olup “hurma ağacı” manasına gelmektedir.
devamını gör...
kökünün hititlere kadar uzadığı düşünülen, özellikle "saraya ait sünnet düğünlerinde" görülen, görünüş olatak noel ağacına benzeyen süs.

imgyukle.com/i/LFBBeR
imgyukle.com/i/LFBsXc
devamını gör...
memleketimde düğünlerde hala yapılan uygulama...
bayrak dikme olarak bilinir. bir direğin üzerine yörede bulunan ne kadar meyve varsa çivi ile çakılır. üst kısımda türk bayrağı, ayna ve kuş tüyleri vardır. bu direği damadın sağdıçları hazırlar. düğünden iki gun önce tercihen cuma günü dualarla bayrak dikme merasimi yapılır. dikildikten sonra düğün sahibi evinin damından köyün çocuklarına şeker ve çikolata atar.
devamını gör...
evlilik ve sünnet düğünü gibi düğünler, birtakım şenlikler için hazırlanan, ağaç şeklinde oluşturulan, balmumundan yapılan, üzeri belirli şeylerle süslenen süslü yapılardır. taşınarak götürüldükleri için bu yapılara (bkz: nahl-ı revan)adı da verilmiştir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim