10 yil öncesi nobel barış ödülü obama'ya verilmisti, yeni baskanlik makamina oturmusken ve kelimenin tam anlamiyla hic bir sey yapmamisken. belki de norvec'te kalin enselilerin bu yeni firindan cikmis baskanin bir seyler yapacagini düsündügü icin vermisti - ama yapmadi. aksine, libya'da yeni bir savas baslatti. afganistan, irak, suriye, libya, yemen, somali ve pakistan'da bitmek bilmeyen amerikan askerlerinin müdahaleleri onun makamda oturdugu sürede oldugunu da bir kenara not etmekte fayda var.

amma velakin bu norvec'li kalin enseliler hic bir zaman trump'a bir baris ödülü vermeyi akillarinin ucundan bile gecirmediler - belki de gercekten hakeden adam buydu, obama degil. peki ne yapti trump? bu saci tuhaf, fondoten badanali yüzlü adam, amerikan tarihinde savas baslatmayan ender baskanlar arasinda. aksine askerlerini bulunduklari yabanci topraklardan ülkeye geri ceken sevilmeyen kara koyun baskan. ya ortadogu'da yillardir hasret kalinin sessizlik? kanli bicakli düsmanlarin barismasi? israil ile birlesik arap emirlikleri, bahreyn, fas ve sudan'in sevgi dolu birbirlerinin ellerini sikmasina yardimci oldu. suudi arabistan ise tam esikte duruyor, baristi barisacak.

iste bunlari yapan adama nobel barış ödülü verilmedi. neden? saci tuhaf, yüzü boya badana, gicik ve patavatsiz oldugu icin mi? bütün bunlari obama yapmis olsa imis, eminim üst üste nobel barış ödülü'nü alirdi. ama yapmadi. sahnenin bas komedyeni trump yapti.

demek ki neymis; aristrokrat nobel familyasi her zaman sonuca bakmiyor, sübjektif degerlendirmelerde bulunup, bir insanin ne kadar sevimli bir ayicik olduguna göre ödül veriyor.
devamını gör...
beyaz olduğu için mi?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"nobel barış ödülü'nü obama değil trump almalıydı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim