arabistan ile kiyaslanan durum. körfez ülkelerine, asagilayarak bakilan araplarda bile artik cok gorulmeyen durumdur bigami. yeni nesil araplarda iyi sekilde bakilmayan cok az olan cok eslilik durumu. eminim araplasiyoruz diyenlerin cogu hic bir arap ulkesini gormemistir, hakkinda bir kitap dahi okumamistir.
isveç kralı 12. charles’ın osmanlı imparatorluğuna sığındığı dönemde, ombudsmanlığı osmanlı kurumlarından esinlenerek kurması. ombudsmanlık kurumunun kurucu olan 12. charles osmanlı’nın tam olarak hangi kurumundan ilham aldığı bilinmesede divan-ı mezalim, divan-ı hümayun, divan-ı işraf, mehayif müfettişleri, veziriazam, kazasker, kadı’l-kudat, müfti, şeyhülislam, kadı, muhtesib, fütüvvet ve ahilik gibi kurumların ombudsmanlık ile ilişkili olduğu ileri sürülmüştür.
cokta yeni nesil olmayan kendi velilerimin beni 5 yasimdan beri bin bir turlu spora gondermesi. ve benim neredeyse hep aglaya zirlaya gidisim. gel gor ki bu kizcagizda is yoktu. cocukluktan sporu asilamaya calistilarsada sevmiyorum. genlerde yok herhal.
nasil ki sevgili mansur yavas´a bir sempatim var, ama ayni anda korkum da, sevgili yoldas benjamin franklin´e de ayni seyleri hissediyorum. korkum su ki degisirler, asil amaclari halk iken büyüklük hirsina kapilip, statü sevdalisi olabilirler. sonucta onlar da böbrekleri olan insanlar. akil bu kayar saga sola, degisir insan.
kafeslerde sikismalari disinda hormonlu yemlerle beslendikleri, ve karacigerlerinin normal saglikli bir tavuga göre kat kat daha büyük oldugunu da belirtmekte fayda gördügüm basliktir. tüketilen her bir seyin nasil olusturuldugunu arastirmak gerekir. o hayvancagizlar 40 günlük bir sürede speady gonzales hizinda kötü sartlarda yetistirilip sofraniza "lezziz" yemekler olarak geliyorlar. vicdan nasil el veriyor buna? dogadaki canlinin ne kadar hizli yetismesine de karisirsan, küre de isinir, dengeden de cikar, daha hizli da döner. sonu yok bu kötülük cemberinin.
doluluk oranlari hic bir sekilde yeterli degildir. hunharca suyu harcadigimiz sürece yetmeyecektir, yazi birakin bahar gelmeden su kesintileri baslayacaktir. su gercekten hayattir. su bu su! neden daha fazla gundeme gelmedigini anlamamaktayim. bizim suan en buyuk derdimiz su olmaliydi. diger hersey anlamsizlasiyor su yoksa. su yoksa biz yokuz.
içim acıyor be sözlük. neden gündeme gelmiyor? su olmazsa hiç bir şeyimiz yok. politika, kadın erkek ilişkisi, para pul hepsi anlamsız. şu hayatta tek ve en mühim olan sudur. su.
dogal olmayan hap seklinde alinan vitaminlerin uzun vadede karacigere zararli olabilecegini hatirlatmak istedigim baslik. lütfen gidalardan almaya calisiniz vitaminlerinizi. vitamin seviyeleriniz kritik noktadaysa veyahutta vüdunuzda bir sorundan dolayi gerekli vitaminleri gidalardan alamiyorsaniz, iste o zaman haplara basvurunuz.
ah bu daimi memnuniyetsizler! demek ki gündelik şikayetçi kişiler buraya da gelmiş. gündelik hayatta bezdirdiniz, bari burda şikayet edip bunaltmayınız. *
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.