bütün ihtimaller eşitse en basit olanının en olası olması durumunu anlatır.
devamını gör...
bu görüşe göre, değerler, gerekli olduklarından daha fazla çoğaltılmamalıdırlar.
devamını gör...
basitlik yasasıdır.
devamını gör...
en sevdigim yasadir. halk arasinda “cok da seetmemek lazim” olarak bilinir. iki secenek varsa cok incikcincik dusunmeden daha sade olani secmek gerekir seklinde orneklenebilinir.
devamını gör...
gerçekleşmeye en yakın olan ihtimalin gerçekliğin ta kendisi olması. fakat gel gör ki insan zihni öyle işlemez. en azından ben birkaç tanesi beraber tartarım aman diyip kafa yormayı bırakamam. çift uçlu bıçaktır benim için bu ustura. hem tekniktir hem taktik belki binlerce harcayacağım beyin tokenından sonra gene aynı yere varacağım ama değer. kendime batırmayayım da sorun yok.
devamını gör...
(bkz: house md)'nin ilk bölümünün ismi.
devamını gör...
ilim bir noktaydı, cahiller onu çoğalttı.
sözünün prensip halidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ockham'ın usturası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim