kyk lar 1961 anayasasının 50. maddesi çerçevesinde"devlet maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin en yüksek öğrenim derecelerine kadar çıkmalarına sağlamak amacıyla burslar ve gerekli başka yollarla yardımlar yapar." hükmünün yer almasıyla başlar.
22 ağustos 1961 tarihinde yürürlüğe giren 351 sayılı kanun ile kyk kurulur.
kurum başta meb'in denetimindedir.
6 şubat 1970 te gençlik ve spor bakanlığına devredilir.
13 aralık 1983 te tekrar meb e devrolur.
4 nisan 2009 tarihinde başbakanlığa bağlanmış
8 temmuz 2011 de yine gençlik ve spor bakanlığı ilgilendirilmistir.
kısa tarihçesi budur.
devamını gör...
parayı alırken kullanırken ne ala ama ödemeye gelince hep bir yaygara. her şeyin bir bedeli vardır bunu unutmayın...
devamını gör...
hiç kyk ile içli dışlı olmayan bir ben varım sanırsam bu ülkede. borcu olana sabır diliyorum.
devamını gör...
zaten ödeyemeyenler de keyfinden ödemiyor. mesela ben özel bir kurumda 6.5k maaşla çalışıyorum. o yüzden ödemiyorum. bir başkası da kendi işinin patronu olmuş. o da ödemiyor. keyfinden. bence işsiz gençler ödesin borçlarını.

edit: allah'a şükür benim anamın babamın bolca parası var. ben öderim de mesela diyorum zibilyon tane işsiz arkadaşım var. onlar nasıl ödeyecek diyorum. küfür etmek istemiyorum. anlıyor musun *?
devamını gör...
ödeyemeyeceğin borcun altına girmeyeceksin o zaman kardeşim!
devamını gör...
şahsi fikrim iş bulamayan gençlerin borçları ertelenmeli, faiz işlememelidir. iş bulanlarınki de uzun vadelere yayılarak alınmalıdır. hiç bana biz zamanında ödedik, alırken biliyorlardı demesin kimse insanlar zaten mezun olduktan sonra işsizlik bunalımına girmiş haldeler bir de borçları ile dertlerine dert eklemeye gerek yok.
devamını gör...
yapılandırılır. o da ödenmez. faiz üstüne faiz işler. kimse keyfinden ödemiyor değil. haa keyfinden ödemeyen de vardır ama istisna sayılır.

ben 2 sene aldım. o zaman 100 küsür liraydı. mezuniyetten sonra çok şükür iş buldum da ödedim. umarım herkes iş bulup para kazanmaya başlar da kurtulur bu beladan.
devamını gör...
öğrenciyken, sabahlara kadar barlarda çalıştım da düşmedim şu bataklığa.

ne diyebilirim ki. çok zor işler.

umarım halledebilirsiniz.
devamını gör...
hepsini geçtiğimiz haziran ayında bitirdim ve aşırı mutluyum borcum bittiği için, ha şu anki aklım olsa hiç almaz hafta sonları çalışırdım imkanınız varsa hiç bulaşmayın en başından deneyin burs çıkmıyorsa uzak durun dediğim bir olay başa bela oluyor çünkü mezun oluyorsun hevesli hevesli işe gidiyorsun ve borç ödemeye başlıyorsun tamam belki bir kısmı alınıyor ama gençlik zamanında aldığın ilk maaşların buraya bölünmesi çok üzüyor insanı ne zaman borcum bitti oh dedim tam maaş alacağım ilk defa. şu an her şey 5 katı daha zor belki gençler için benim okuduğum dönemden ama yine de öğrenci olsam en az iki kez düşünürdüm almadan.
devamını gör...
okul bitince hemen işe girmiştim. bir kredi çekip hem kyk borcunu kapatmış hem de kendime araba almıştım. üstüne annemle babama para vermiştim. eskiden her şey daha kolaydı.
devamını gör...
ben şuan ödüyorum eğer ödeme süreniz başlamışsa tek seferde nakit ödeme yapamıyorsunuz ister istemez taksite bölüyor. eğer ödeme süreniz henüz başlamamış ise nakit tek çekimlerde %30 indirim yapıyorlar. üniversite mezuniyeti sonrası ya da ilişik kesilme durumlarında 1 yıl ödeme yapmıyorsunuz ikinci yıl başlıyor. özellikle maaş alıyorsanız kesinti yapmıyorlar birkaç ay birikmesi durumunda bloke ve haciz ile karşılaşabilirsiniz. faizleri yüksek 3 ay sonra fark ettim ödemem gerektiğini 18 tl fark koymuş. ben yandım siz yanmayın
devamını gör...
yapılandırma başvurularının iyi takip edilmesini gerektiren borçlardır. yoksa bir gece ansızın üzerler insanı. ilk iki taksidi ödemeyi unutmayın yapilandirdiktan sonra.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ödenmeyen kyk borçları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim