katastrofi sözcüğünün tam tersi. katastrofi; felaket, her şeyin yıkımla sonuçlanması, bir nevi kötü olayların içindeki en kötü seçenek anlamına geliyor. katastrofi sözcüğü eski yunanda trajedi oyunlarının sonu için de kullanılan bir kavrammış.
tolkien bu sözcüğün karşıtı olmadığını fark edince kendisi üretmiş ve açıklamış. ökatastrofi ise bir felaketin olabilecek en iyi sonuçla sonuçlanması anlamına geliyor.
her şey bitmişken ve felaket çok yakındayken döngünün sıfırlanması ve her şeyin tam zıddı bir noktaya gitmesi. tabii bu sonuç ortaya bedelsiz çıkmayan bir sonuç ama eninde sonunda döngü sonrası o iyi sonuç kaçınılmaz olarak geliyor.
(bkz: kurtuluş savası)
daha detaylı öğrenmek için buradan
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim