(bkz: buz ve ateşin şarkısı)
(bkz: yüzüklerin efendisi)
(bkz: zaman çarkı)

bu serileri -ama her yan kitabını okuyarak, sözlükte ya da internette dolaşarak- okusanız mevzuya kısmen hakim olabilirsiniz efendim.
devamını gör...
kuran.
edit: bu espriyi 5. ye yapıyorum. hiç sıkılmadım.
devamını gör...
ilk sırayı harry potter serisinin alması gerektiğini düşünüyorum. yüzüklerin efendisi hobbit ve buz ve ateşin şarkısı daha çok bilinen adıyla game of thrones serileri fantastik kitap severler tarafından okunmalıdır. ayrıca fantastik kitapları sevmiyorsanız harry potter dan başlamanızı öneririm.
devamını gör...
açlık oyunları serisi.
devamını gör...
efenim benim başlığım açılmış maden naçizane tavsiyemdir.tabi herkesin bildiği enleri yazmıyorum game of thrones yüzüklerin efendisi dune vs.fazla bilinmeyenler gibi düşünün . okumuş olanlar illaki vardır , okumayanlara olsun;
gölgelerin efendisi
labirent
açlık oyunları
zaman çarkı
devamını gör...
açıldığı için çok mutlu olduğum başlık.
(bkz: harry potter)
(bkz: lord of the rings)
devamını gör...
(bkz: köprücücesi sırtoplayıcı kardansçıları ve ötekiler)

adını duyan bile olduğunu sanmıyorum maalesef..
devamını gör...
(bkz: diskdünya)
(bkz: temeraire)
(bkz: neil gaiman kitapları)
(bkz: kralkatili güncesi)
serileri var. tabii ki daha bir sürü güzel ve kült fantastik eserler var ama benim okuduğum ve ilk aklıma gelenler bunlar.
ayrıca meraklıların hobbit ve yüzüklerin efendisi dışında tolkien'in diğer orta dünya kitaplarını da okumasını tavsiye ediyorum. bir "silmarillion" veya "hurin'in çocukları"nı okumazlarsa çok şey kaçırırlar.

eğer peri masalı merakınız varsa da tolkien'in orta dünya'yı anlatmayan "roverandom" veya "tehlikeli diyardan öyküler" gibi kitaplarını önerebilirim.
devamını gör...
yerdeniz serisi
devamını gör...
kralkatili güncesiyazar inatla son kitabı yazmıyor ama yinede sevdiğim bir seri.
yerdeniz dünyasının yeri ayrıdır.
locke lamoranın yalanları yazmasam içimde kalırdı.
devamını gör...
buz ve ateşin şarkısı
harry potter serisi
yüzüklerin efendisi
silmarillion
altered carbon
devamını gör...
silmarillion. yazarı öldükten sonra oğlu tarafından derlenip, 1977 yılında basılmış bir kitaptır.
devamını gör...
siyah lotus- renda ikizleri serisi 4 kitaptan oluşuyor ama keşke bitmese diyorsunuz. yazarın diğer fantastik kitaplarını da öneririm.
devamını gör...
isaac asimov
devamını gör...
ilki vampir günlükleri. bu seriyi ortaokuldayken okumuş ve çok beğenmiştim. hatta biraz ilerletip lisedeyken de the originals serisini okumuştum. ikinci olarak da labirent serisini söyleyebilirim. yine lisedeyken okuyup beğendiğim kitaplar arasında. son seri ise bayan pregrine'in tuhaf çocukları. elbette saydığım bu üç serinin de film veya dizileri var. ama okumaktan aldığınız zevki alamayabilirsiniz. özellille de vampir günlükleri (the vampire diaries) diziden çok farklı bir kitap. aralarında dağlar kadar fark var. okumanızı öneririm.(bkz: the vampire diaries)(bkz: miss peregrine's home for peculiar children)(bkz: the maze runner)
devamını gör...
(bkz: ölüm kapısı serisi)
(bkz: drizz' t dourden serisi)
(bkz: amber yilliklari)
(bkz: vakıf serisi)
(bkz: dune serisi)
(bkz: kış ateşi ejderhalari)

fantastik kurgu icin yeterli lotr ve zaman çarkı serisini saymıyorum onlar çıtayı allahu ekber daglari seviyesine çıkartıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"okunması gereken fantastik kitaplar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim