büyük şehirlerdeki iç acıtıcı uygulamadır. ölen kedi, köpek ve kuşların cansız bedenlerini gömecek ne bir alan ne bir insan ne âlet, edevat olduğundan, bunlar doğrudan çöpe atılmakta. çöp konteynerleri içindeki bedenler, çöp arabaları tarafından preslenmekte ve sonra uzakta bir yerde çöp biriktirme sahasına atılmakta. biraz önce inşaat hafriyat sahasında buldukları ölü kediyi hafriyat çukuruna fırlattılar, sonra kepçe onu oradan aldı, hafriyat kamyonuna yükledi, kim bilir nereye götürüp atacaklar.
devamını gör...
maalesef üzücü bir durumdur genelde ne yapacaklarını bilmeyen insanlar iyi niyetle böyle vahim bir şey yaparlar.
devamını gör...
insanlık dışı bir uygulamadır. belediyelerden ölen sokak hayvanları için gömülecek yerler talep ediyoruz. onlarda can...
devamını gör...
normalde ölen sokak hayvanlarının ölüm sebepleri bilinmediği için belediye hayvan barınaklarının fırın kısmında yakılması ya da kireçlenerek gömülmesi gerekiyor. denizli büyükşehir belediyesinin ölü hayvanları çöplüğe fırlattığı skandal videosu her yerde paylaşılmıştı. güya şirket gerekli cezayı almış, soruşturmalar yapılmış ve hayat kaldığı yerden devam etmişti. şu hayvan hakları yasası artık çıksın, bu konuda en çok cezayı da belediyeler alsın. adamlar tam bir katil. sürekli toplu katliam yapıyorlar.
devamını gör...
çöp muamelesi yapılan eylemdir. siz evde yokken kedinize araba çarpar ve üç beş kendini bilmez tarafından çöpe atılır..

canınızdan çok sevdiğiniz kediniz kim bilir hangi çöpün arasındadır...
devamını gör...
sen evde yokken kediye nasıl araba carpiyorsa artık demek ki canından çok sevmiyorsun. bir köşede ölmüş ve yarısı çürümüş kötü kokulu hayvanı alıp gömecek misin? işin özüne inecek olursak bir kere sokak hayvanı diye bir şey olmamalı sokaklar insanlara aittir.
devamını gör...
kesinlikle büyük ayıptır, vicdansızlıktır. devletin gücü yok mu kardeşim? alacaksın üç tane algida kamyonu, içi klimalı soğuk zincir olanlardan. donduracaksın ölen sokak hayvanını. genelde şehrin dışına kurulan mezarlığa kadar götürüp, önce donmuş ölü hayvanı çözdürüp sabah namazına müteakip sevenleriyle beraber dualarla, ağıtlarla uğurlayacaksınız. mezar taşı da yapılmalı hatta. bunlar da can kardeşim. siz nasıl hayvan dostusunuz? pes yani.

ölen sokak kedisi için bir fatiha okumayacaksanız ne için öğrendiniz? yazıklar olsun size. hayvan dostlarımıza iki algida kamyonunu ve bununla alakalı personeller görevlendirmeyi çok gördünüz. yapacaksın yemeksepeti gibi mobil cenaze kuryesi. iki tıkla alacak mevtayı bulunduğu yerden. bunu da ben mi düşüneyim ya?
devamını gör...
toplum ve çevre sağlığı açısından tehlikeli olabilecek bir durum.
devamını gör...
her şehre bir micmac kızılderili ormanı, az ötesine de bir pet semetary kurulmalı, ölen hayvanlar böylece geri getirilmelidir.
iyice kafa gitti.
büyük şehirlerde insan gömecek yer kalmadı. ankara'da en son caddeye bitişik mezar kazıyorlardı karşıyaka mezarlığında. cebeci tamamen dolu. bir de hayvanlara yer ayıracağız. satın alın bir arsa gömüün oraya hayvanınızı, ayda bir gelir başında kuran falan okursunuz.
devamını gör...
bu meselenin tek çözümü sokakta hayvan olmaması. avrupalı çözmüş işi. ölen hayvanını bahçesine gömüyor. bahçesi yoksa arıyor belediyeyi hayvanın leşiyle onlar ilgileniyor.
devamını gör...
#2239195 sinirim bozuldu yine aradığım kara mizah seviyesi kahkahalara boğuldum halbuki kendi hayvanlarım da varken. of. *
devamını gör...
bir şehir hayatı gerçeği.köyde kimsenin böyle bir derdi yok.

biz en son ölen hayvanımızı bahçeye görmüştük.

sene 2007 idi. hayvan sultan papağanı idi.
kolay oldu. daha da hayvan sahiplenmedim. hayvansız da yaşanıyor.

neyse gelelim derdinize, gömemeyeceğiniz hayvanı almayınız ya da bahçesi olanlar büyük hayvan alsın. hayvana da yazık.
düşünsenşenize, ölse gömülecek yeri yok.
aman diyim, ayağınızı yorganınıza göre uzatınız .
devamını gör...
kedini gözünden sakınırsın, biri gelir çöpe atar.

(bkz: adaletin bu mu dünya)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ölen sokak hayvanlarını çöpe atmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim