pandemiden kaynaklı harekettir. ben de bundan sebep bu sene kapaklı kase ile dağıttım konu komşuya. ayrıca aşurenin bir zerresini zayi etmem.
devamını gör...
çok aşırı şüphelerim olmaz ise kesinlikle yapmayacağım harekettir.
devamını gör...
aşure sevmeyen ben, üzülerek yapacağım eylem (seven birini bulursam ilk ona vermeyi teklif ederim ama)
devamını gör...
yemem ama çöpe de dökmem, her zaman o aşureyi yemek isteyen birileri çıkar.
devamını gör...
bakın inanç açısından değil, oyle bir güzelliği çope atmak gunahtır. ben aşurenin konulduğu kabı bile yiyebilecek insanım. mert olun, delikanlı olun, yiğit olup kendinizi belli edin ve ben almayayım diye söyleyin.
millet aç aç.
devamını gör...
şımarık ruhsuz insanların yapabileceği eylemdir. yemeyeceksen teşekkür edip nazik biçimde reddedebilirsin nimet çöpe atılmaz olmadı bir başkasına verirsin. korona diye diye insanlıktan çıkmak üzeresiniz yazık.
devamını gör...
ailece aşure kültürümüz olmadığından, yaptığım durumdur. komşu getirdiğinde zamanda ayıp olmasın diye folyo kase değilse alınan cam kase alınır ve çöpe dökülür (hem hijyenik değil, hem kültürümüzde yok). kasenin içi tekrar farklı bir tatlı ile doldurulup, bir sonra ki akşam iade-i ziyaret ile teslim edilir. belki komşu da çöpe döküyordur, bilemeyiz. *
devamını gör...
dışardan sipariş edilen tavuk döner daha hijyen.. evet
"külüne muhtaç olunan" komşu, genel temizlik kurallarına uygunsa, aşuresini afiyetle yiyiniz.
devamını gör...
terbiyesizliktir.
o aşureyi çöpe atan kişi mümkünse taş kemirsin. komşun seni düşünmüş aşure göndermiş böyle mi teşekkür edilir lan?
devamını gör...
güven veemediyse demek ki
devamını gör...
etik değildir.
devamını gör...
istemiyorum diyorum kırılıyorlar, sonra alıp çöpe atıyorum bu sefer beni günaha sokmuş oluyorlar. sevmiyorum ulan sevmiyorum napim..
devamını gör...
hijyen bakımından sağlıklı görmeyip çöpe atılıyorsa amenna ve fakat yapıp getiren kişinin mezhebiyle alakalı bir durumdan dolayı yemeyip çöpe atıyorsan şayet;
ekmek atlı olsun sen yaya kalasın.
devamını gör...
aşure yapmayı beceremeyen komşunun getirdiği aşureyi, sağlığını düşünüp yemeyen komşunun yapmış olduğu en doğru harekettir.

aşureye tapan bir insan olarak, yıllar önce bir komşumuz bol şekerli ve bol tuzlu,içinde sadece yarmanın olduğu aşureyi yapıp getirmişti. nezakettendir ikramıdır diyerek aldık. allahim aşureden bir kaşık aldım sonrası yok ben de. değil yutmak, çiğneyemedim bile. ben mi abartıyorum acaba dedim, ne bulsa yiyen babama yedirdik, maç izlerken kendini kaptırıp 2-3 kaşık yemiş, adam iki gün kustu *

daha sonra laf arasında başka bir komşu ile konuşurken "ya o gün arife'nin getirdiği aşure neydi öyle? ailecek aşureden soğuduk" dedi.

arife hanımcığım anlamasın diye ertesi gün çöpe döktüğümüz aşurenin olduğu çöpü atmaya gittik. biri de kadının aşureyi getirdiği gün kabıyla birlikte atmış. protesto eder gibi*

uzun süre aşure ayında arife aşure getirmesin diye dua ettik. aşure ayında delikten bakıp kapıyı öyle açıyorduk. daha sonra taşınıp gitti arife apartmandan. biz de arkasından "umarım yeni komşularına aşure yapıp, zehirlemez" demekle yetindik.

gibi dizisinde bahsedilen karanlık güç bizim arife olabilir.
devamını gör...
ne ayıp bari bende kolesterol var başkasına ver felan de
devamını gör...
aşure ne ya hala var mı böyle şeyler.
devamını gör...
içinde et varsa atılmalı olan aşuredir. *
devamını gör...
komşudan gelen sadece aşure değil her şey direkt çöpü boylar.
başkasının yaptığı yemeği yemeyi sevmiyorum, iştahım kapanıyor. içine tükürmüş olabilir, burnunu karıştırmış olabilir, büyü yapmış olabilir, içine ilaç katmış olabilir, her şey olabilir. yapılırken gözümle görmediğim şeyi yemem.
devamını gör...
ben çöpe atmıyorum. tehlikeli kimsayal atıklar için belediyeye başvuruyorum.

komşudan gelen şeyden bir lokma alacak olsam mutlaka zehirlenirim. bünye zehir olarak algılıyor direkt.
devamını gör...
yemeğin verileceği komşu dikkatle seçilmelidir, içeriğinden şüphe edecek ruh hastaları olabilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"komşunun verdiği aşureyi çöpe atmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim