"osmanlı torunuyum" diye övünen insandır. fakat bilmesi gereken bir şey var. osmanlı bir hanedanlıktır yani nüfuzlu sülaledir. osmanlı torunu olabilmek için o sülaleye mensup olması gerekiyor.
devamını gör...
osmanlı bir imparatorluktu. içerisinde onlarca milletten insan barındırıyordu. ataları bu imparatorluk sınırları içerisinde yaşamıştır. kasıt o ise doğrudur. soyunun padişahtan geldiğini sanıyorsa hayal kırıklığına uğrayacaktır.
devamını gör...
osmanlı döneminde yaşasaydı çok büyük olasılıkla bir anadolu köyünde soğan ve ekmek ağırlıklı beslenen, okuma yazma bilmeyen dünyadan bir haber yaşayan bir tarım işçisi olacak insan beyanıdır.
not: ticaretle uğraşan, zengin ve aydın kişilerin çoğu gayrimüslimdi. onu geçtim anadolu'da okuma yazma bilme oranı %7 civarında. %7'lik kısmın da bir kısmı sadece anlamadan arapça kuranı kerim okuyabilenler.
devamını gör...
kiminle konuşmamam gerektiğine dair önbilgi verdiği için minnettar olduğum insandır.

sessizce sohbetten uzaklaşarak kendini kurtarmaya imkân verir.
devamını gör...
başında da fes varsa, tamam kardaş pes deyip başka bir mekâna git, yazık etme kendine.
devamını gör...
soyismi osmanoğlu değilse büyük ihtimalle ya rûmi, ya arap, ya çerkes, ya adige, ya slav, ya arnavut, ya kürt, ya farsi, hatta belki de ermenidir.
devamını gör...
mind f..k eylemdir.
devamını gör...
türkmen, çerkes, abhaz, arap, boşnak, arnavut, bulgar, rum, gürcü, ermeni, yahudi, süryani, kürd, fars, sırp.. say say bitmez

şunlardan biri olma ihtimali daha mantıklı.

yada pleitropikfenotip
devamını gör...
osmanlılarda ve dolayısıyla türkiye'de aristokrasinin olmayışının ve cumhuriyet zamanına kadar güçlü bir yerli burjuvazinin oluşmamasının yarattığı dolaylı bir etkidir. avrupa'da kimse habsburg torunuyum, bourbon çocuğuyum demez çünkü oralarda tarihsel süreç içerisinde ulus kimliğinin ve işçi sınıfının oluşmasını sağlayan, yönetilen geniş kitlelerin zamanla kimlik kazanmasını sağlayan toplumsal ve ekonomik bölünmeler meydana gelebilmiş. bizde ise padişah 19. yüzyıla kadar yetkilerini bile paylaşmak istememiş. saltanatına alternatif olmasın diye anadoludaki türkmen beylerinin ümüğünü sıkmış.
devamını gör...
3 kıta sahanlığının ortak merkezinde yani akdeniz'de egemenlik elde etmiş, kuruluşundan 1923'e kadar 624 yıllık hüküm sürmüş osmanlı imparatorluğunu ve osmanlı devlet adamlarını (padişah) kötüleyen herhangi bir yorum yoktur. bunu da sanmıyorum ki kimse yap(a)maz. hepimiz biliyoruz ki osmanlı yıkılmış bir imparatorluk olsa da türkiye cumhuriyeti'nin öncüsüdür. burada sadece "osmanlı torunuyum" diye övünen kitlenin bunu ne amaçla söylediğidir. babayani yazarımızın dediği gibi, osmanlı ailesinin bir üyesi olduğuna mı inanıyor yoksa geçmişinin osmanlı imparatorluğu'ndan gelmesini mi söylüyordur.
devamını gör...
osmanlı zamanında bunu söyleyecek olsaydı, kellesi giderdi. tahtta gözü olma ihtimali taşıdığı için bu iddia kelle götürürdü.
devamını gör...
ülkenin büyük bölümüdür. selçuklu torunu olanlar selçuklu hanedadı mı hun torunuyuz diyenler atilla hanedanı mı osmanlı torunuyum diyenler osmanlı hanedanı olsun.
devamını gör...
osmanlı hanedanından geldiğini iddia edenler, bugün burada ve burada olduğu gibi, o utanmazca sergiledikleri pişkinlikleriyle zaman zaman gündem oluyorlar zaten .gerçek yüzlerini ortaya koyuyorlar .

diğer tarafta osmanlıdan geldiğini söyleyip, bugün osmanlı çığırtkanlığı yapanlar da , maalesef tarihi bilmiyor, ezbere koşuyor, kafasında yarattığı o şatafatlı osmanlının bir üyesi gibi avutuyor kendini .

oysa osmanlıda türklerin hiç sevilmediğini, sürekli dışlandığını,
yazar maple' nin de söylediği gibi sadece ırgatlık yaptığını bilse, bugünkü bu hayranlık nasıl bir şekil alır, doğrusu tahmin etmek güç. çünkü biz türkler, gözümüzün önündeki o kadar çok gerçeği görmezden gelen bir yaşam modelini benimsedik ki , bunu bilse de ayni sempatiyi sevgiyi yaşayacak taşıyacak çok insan çıkacağı da bir gerçek.
devamını gör...
hep bir yerlerden hak talep eden insandır yok burası, benım dedemındı bana verın dıyen insandır.
devamını gör...
genellikle bunlara tebaa kul köle olmayı sevenlerin söylediği sözdür, ama kendileri hanedan'dan değildir.
devamını gör...
daha açık konuşması gereken insandır. şayet kastettiği şey osmanlı imparatorluğunun bir torunu olmaksa problem yok. zira "osmanlı" bir ailedir, hanedandır. torunu olabilmek mümkün değildir. tüm bu tespitlerin ötesinde ben de bir osmanlı imp. torunu olmaktan gurur duyarım. aynı şekilde gazi mustaf kemal'in kurduğu aydın, gelişmiş, özgür, modern türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmaktan da...
devamını gör...
osmanlıyı hiç bilmeyen, duyduğu bir kaç yalan yanlış bilgiyle de yanlış öğrenen insandır. halbuki osmanlı klasik döneminde gayet de ilerici bir devletti. osmanlı seçkin sınıfı enderunlarda arapça, farsça gibi doğu dilleriyle latince, grekçe, slavca gibi klasik batı dillerini öğrenerek yetişirdi. haritacılık, coğrafya gibi sosyal bilimleri bilirlerdi. minyatür, ebru gibi güzel sanatlara da ilgiliydi.

peki bugün kendisine osmanlı torunuyum diyen insanlar kim? yabancı dil bilmeyi ''küfür'', ''gavura özenmek'' olarak gören hatta değil yabancı dil bilmek osmanlı'nın en güzel döneminden süzülüp gelen istanbul türkçesini bile konuşamayan, güzel sanatları günah bilen taşralı insanlar olduklarını görüyoruz. padişahlar topkapı sarayında dünyanın en kaliteli içkilerini içerlerken bunlar birayı dünyanın sonu olarak görürler. yani, odtü mezunu devrimci bir genç bile teknik olarak bunlardan daha fazla ''osmanlı torunu''.

not: bu giride osmanoğulları ailesinin bir ferdi olmak değil, osmanlı kültürünün temsilcisi olmaktan bahsedilmiştir.
devamını gör...
evet osmanlı torunuyum. aynı zamanda selçuklu aynı zamanda göktürk torunuyum. ayrıca dedem yüzde 99 timur'un ankara savaşında gelen orta asya türklerinden olabilir. timur torunu da olabilirim. devlette devamlılık esastır. cumhuriyetin torunu olmama da engel değildir. ayrıca bir dedem kurtuluş savaşında çavuş diğer dedem 14 yaşında ilk meclisin orada bizzat çalışmış köyden kereste taşımış. cumhuriyeti de biz kurduk, osmanlıyı da. atatürk sağ iken yanında vahdettin'e sallayanları, enver paşaya sallayanları neden susturmuş? saygıdan hürmetten ve kendisinin de aynı devlet için trablusgarp çöllerinden balkanlara kadar savaşmış olmasından olmasın?
devamını gör...
eğer soyadı osmanoğlu ise doğru söyleyen değil ise neo-osmanlıcı bir tipik anadolu kimsesidir.böyle kişilere öncelikle soyadını sorun.eğer osmanoğlu değilse eyvallah deyip yolunuza bakın.çünkü;tecrübeyle sabittir ki 5 dakikalık bir muhabbet sonucu akünün suyu yavaştan boşalmaya başlıyor.cahilliğiyle cahil oluyorsunuz.
devamını gör...
osmanlıdan önce türk yok muydu dünyada. neden göktürk torunu değil de osmanlı torunu.
ayrıca osmanlıda tüm padişah eşleri yabancıdır, sonradan müslüman yapılıyorlardı. yani tüm padişahlar yarı yabancıydı has türk değillerdi.

özellikle istanbul'u fethinden sonra osmanlı yönetiminde, devletin en yüksek yürütme organları türk’e kapalı tutulmuş, devlet adamlarının yetiştirildiği enderun okullarına türkler alınmamışlardır.

jön türkler’in kendilerine bilinçli olarak türk demelerinden önce, türk kelimesi ”geri kalmış köylü” anlamında kullanılırdı.

ahh tarih bilmez, ata bilmezler sizi.
osmanlı torunuymuş. türklüğüne laf etsen en büyük milliyetçi kesilir ama türk kelimesinden nefret edenlerin torunu olduğunu iddia eder.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"osmanlı torunuyum diyen insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim