siyasi seçimlerde oy kullanabilecek seçmenlerde aranması gereken kriter. yaşı tutan herkes yerine belli bir yeterlilik aranmalı. örneğin, oy kullanmak isteyenlere basit bir test yapılabilir, bu testi geçenler oy kullanmaya hak kazanır.
1. cumhuriyet ne zaman kuruldu?
2. 42x88= kaçtır?
3. türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı kimdir?
4. istanbul ne zaman fethedildi?
gibi sorularla temel bir yeterlilik saptanabilir. adını yazmaktan aciz insan da ülkenin kaderinde söz sahibi olmayıversin. iş hanına çaycı alırken bile birtakım kriterlere bakıyoruz. oy vermek daha mı basit, önemsiz bir iş?
devamını gör...
akp baraj altı kalır bu sorular sorulursa.
devamını gör...
bu ülkenin nefes alabilmesi için uygulanması şart olan husus. kendisi hakkında dahi karar alma becerisi olmayan, en ufak bir zeka, sağduyu ve tahlil becerilerinden yoksun kitlelerin tahakkümünün kendileri de dahil olmak üzere herkes için kırılması gerekiyor. oy kullanma yeterliliği elde edemeyenlere de vergi indirimi uygulanarak telafisi sağlanabilir.
devamını gör...
ülkenin her yanına eşit şartlarda eğitim ve sosyal hizmet verirseniz neden olmasın?
coğrafi faşizmi artık siyasi faşizme getirdiniz, sırf sizin desteklediģiniz partileri desteklemiyor diye insanların yaşam koşullarını vs bilmeden çomar ve cahil olarak nitelendirdiniz.
akp'ye oy veren iç anadolu veya karadenizliyi hor görürken ülkeye faydası olmayan ama hdp'ye oy vereni en hümanist yanınızla desteklediniz.
siz cehaletin yok olmasını değil, siz herkesin sizin gibi düşünmesini istiyorsunuz.
devamını gör...
arkadaşlar faşizme karşı faşist uygulamalarla savaşamazsınız. savaşsanız da kazanamazsınız. sizi en kısa sürede devirecek olan öfkeli bir güruh yaratırsınız sadece. akp de böyle başa gelmişti hatırlarsanız.
devamını gör...
eğitimden uzak dine dayalı bir devlet olduğumuz için bu konuda da geri kaldık ne yazık ki fikri olmayan onlarca insanın oy kullanma hakkı var işin kötüsü olması gerekeni ellerine verince bir lütuf sanıyorlar
devamını gör...
bu düşüncenin ne kadar faşist bir düşünce olduğunun farkında mısınız? oy vermenin tek yeterliliği vatandaş olmaktır, başka yeterliliğe gerek yoktur.sizin düşündüklerinizi bu ülkenin kurucu liderleri düşünmedi mi sanıyosunuz? anayasada oy hakkının ve vatandaş olması için neler gerektiği kesin ibarelerle bellidir. ki bu tüm ülkelerde nerdeyse birebir aynıdır. bir insana oy verme hakkı tanımıyorsanız o kişiden hiç bir tanım altında vergi alamazsınız. oy kullanma hakkını almak demek, adamı vatandaşlıktan çıkartman demek, ki bu öyle kolay bi olay değildir, vatandaşlığı koruyan uluslararası yasalar var.diğer ülkelerin gözünde büyük itibar kaybedersin.

ayrıca bu zulümdür, vatandaşı hor görmektir.bu düşünce tarzı yüzünden şimdi neler olduğunu görmüyor olamazsınız.

z kuşağı bilmez yıllar önce bir aysun kayacı vardı bu konuda "dağdaki çobanla benim oyum bir mi?" diye bir açıklama yapıp linç yemişti. evet dağdaki çobanla senin oyun bir, eğer değilse o çobandan %35 gelir vergisini ve daha sayamayacağım bir çok vergiyi almayacaksın. bunu zamanında amerikalılar büyük amerikan devrimi sırasında "no taxation without representation" diye tanımlamıştı. yani "temsil yoksa, vergi de yok"şöyle düşünelim diyelim ki dediğiniz yaptık, bu soruları cevaplayamayana oy kullandırtmadık, o adam vermeyecek vergi ama sen %50 gelir vergisi ödeyeceksin var mısın ? hatta belki daha fazla...

diğer boyuttan böyle kararlar almanın sonu gelmez, şimdi bu mantıkla başkasının oy kullanma hakkını alırlar, hiç merak etme sıra mutlaka sana gelir, sana gelmese bile bi yakınına gelir gıkını çıkaramazsın.

siz kendinizi aydın mı sanıyosunuz acaba ? eğer aydın yerine koyuyosanız yine yanlış yoldasınız çünkü aydın kesim dediğimiz kesim, her konuda kendisi için değil, kendisi gibi olmayanları da kendisinin seviyesine çıkartmak için bi uğraş içindedir...!
devamını gör...
uygulanması gereken bir şeydir. sokak reportajlarında herkes görüyor akp'yi solcu chp'yi hükümet sanan teyzeler/amcalar var hümanistliği bir kenara bırakıp sadece ülkemizin geleceğini hesaba katarsak uygulanmazsa akp gibi dini atatürkü veya başka değerleri sömüren hükümetler bitmeyecek.

platon ne güzel demiş:

demokrasi eğitim işidir eğitimsiz kitlelere demokrasiye geçilirse oligarşi olur, devam ederse demagoglar türer. demagoglar dan da diktatörler doğar.
devamını gör...
liseyi bitirmiş, özel toplum zorunlu eğitimi almış olan biri olmalı. özel toplum zorunlu eğitimi benim ürettiğim bir şey. içeriği ise teknoloji okur yazarlığı ve toplum düzen bilgilerini içeriyor.
devamını gör...
bunu konuşmak bir millet için çok utanç vericidir.
yapılması gereken tek şey; akla ve mantığa uygun bir eğitim seviyesine getirmek bireyleri.
düşünebilen insanlar kendileri için en iyi olanı seçeceklerdir.
düşünen insan ürettikten sonra oy kullanma yeterliliğinin bir önemi kalmaz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"oy kullanma yeterliliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim