ülkemiz sınırlarında bakacak olursak ; genelde 65+ kişi davranışı.
emeklilik yaşı olan bu dönemlerde,nispeten çalışan kesime göre kafası ve bedeni rahata ermiş,çok da can sıkıcı mevzulara girmek istemeyen ve gittiği tatil beldelerinde,yörelerde, köylerde,otellerde motellerde vs tatmış oldukları ve hoşlarına giden peynir çeşitlerini övme ve birbirlerine tavsiye etme modudur bu. iç anadolu'nun en ücra köşesindeki bilmem ne otlu peynirini aldık geçen gün aman allahım böyle bir tazelik yok , süt kokuyor süt! geçen hafta dayıoğlu izmir'e gitmiş bir izmir tulumu getirdi en kalitelisini 7 yildizli otelde yiyemezsin! o yıllar önce tattığım küflü peynir için bir sonraki ay fransa'ya uçak bileti aldım inanır mısın?! gibi muhabbetlere ve fazlasına maruz kalabilirsiniz her an aman ha sakın garipsemeyin peynir övücülük bu insanlar için hayat memat meselesidir! ucundan kıyısından sizi de bu muhabbetin içine çekmek istediklerinde kırmamak için ilgileniyormuş gibi yapın ve sonrasında da ufak ufak uzaklaşın ki kendi aralarında bazen saatler sürecek bu peynir övücülüğüne ne engel olun ne de çok burnunuzu sokun * peynir övmek herkesin harcı değildir gençler!

edit : imla
devamını gör...
anneanne ve dedemin yanındayım…
bu peynir güzel bundan da ye bak bunu yeni aldık nasıl ?
yemek yemeye fazla önem veren kişilerde de sıkça görülen durum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"peynir övmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim