kişisel gelişim / insan ve toplum
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

www.kitapyurdu.com/kitap/po...

iş kitapları yazarı ken blenchard ve arkadaşları tarafından yazılan kişisel gelişim ve ilişkiler üzerine çok güzel bir kitap.

kitabı özetlemek kolay. çünkü belli başlı birkaç mesaj var. o mesajı iyice kavratmak için roman formatında yazılmış. ayrıca akılda kalıcılığı artırmak için tekrarlara yer verilmiş. yazar öğretmen kökenli olmalı ki, bir daha tekrar ediyoruz diye diye bir sayfalık mesajı kitap haline getirmişler.

şaka bir yana kitap gerçekten güzel. öne çıkardığı prensipleri hayata geçirdiğimizde mutlaka faydasını göreceğiz.

kitap şunu söylüyor:

- pozitifi vurgula. (olumlu şeyleri görmezden gelme, mutlaka bahset. hatta olumlu şeyler pek yoksa da olumlu şeyler yakalamaya çalış)
- negatifi yeniden yönlendir. (yanlış şeyleri vurgulama. vurgularsan onlarla daha fazla karşılaşırsın. ama görmezden de gelme. yeniden yönlendir demek üstüne gitme, muhatabını kötü hissettirme ama yanlış olduğunu da farkettir. düzelttirmek için heveslendir demek)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"pozitif ilişkilerin gücü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli portakal radyo renk modu sözlük kütüphanesi online yazarlar kulüpler yazarak kitap kazan puan tablosu sıkça sorulan sorular yönetim kadrosu istatistikler iletişim