uçuracak denilen başkanlık sisteminin yeni bir tarihi rekor kırmasıdır. haberden de anlaşılacağı üzre cumhuriyet'in en eski kurumu olan ptt öz kaynaklarının yarısını kaybetmiştir.

--- alıntı ---

ptt'nin 2019 yılında 1 milyar 200 milyon lira zarar ederek rekor' kırdığı ortaya çıktı. 2017 yılında 641 milyon lira, 2018’de 215 milyon lira kâr eden şirket, 2019 yılındaki zararıyla özkaynaklarının yarısı kaybetti.

sözcü'den gökmen ulu'nun haberine göre, dört bin şube, bin acente ve 26 binden fazla çalışanı ülke genelinde faaliyet gösteren ptt 2019 yılında rekor zarara imza attı.

2017 yılında 641 milyon 900 bin lira, 2018 yılında 215 milyon 700 bin lira kar eden şirket, 2019 yılında ise 1,2 milyar lira zarar etti. 2019 yılındaki bu zararla birlikte ptt'nin 2,75 milyar liralık özkaynaklarının yüzde 43,5'i kaybedildi.

diğer yandan ptt tarafından önce ihale edilen sonrasında da çeşitli gerekçelerle feshedilen işler nedeniyle de kurumun kasasından çıkan 223 milyon 926 bin lira boşa gitti. sayıştay raporuna göre, 2018 yılında ptt yönetiminin katılım bankası kurma kararı hayata geçirilemedi ve danışmanlık hizmeti için harcanan kaynaklar da boşa gitti.

--- alıntı ---

haber kaynağı
devamını gör...
''diğer kargo firmaları milyon dolar kar yaparken neden ptt böyle oldu acaba?'' diye sormama sebep olmuş durumdur.
devamını gör...
2019 da aldığım işsizlik ödenekleri yüzünden olabilir.
devamını gör...
şimdi hırsız var diye yazsak suçlu bulunacağız.
devamını gör...
bir de kargoları eve getirseler batıp giderlerdi herhalde.
devamını gör...
ucube başkanlık sisteminin ucube sonuçlarından birisidir. türkiye şahlanacaktı değil mi?
devamını gör...
hemen aliexpress gümrük vergileri ptt'ye diye hashtag açıyoruz, posta telefon telgraf zor durumda.
devamını gör...
özel firmalar daha iyi hizmet vermelerine rağmen zarar etmemektedir. varın gerisini siz düşünün.

(bkz: çare liberalizm)
devamını gör...
önceki yıl bilançolarına göre anormal bir durumdur.
devlet bunu soruşturacak mıdır? pek sanmam. ama alenen soygun yapılıyor desem benim peşime düşerler..
devamını gör...
kimse sormuyor, ama nasıl olur?
devamını gör...
her geçen yıl üzerine koyarak tazeleyecekleri rekordur.
devamını gör...
sığ bakış açısı mode on:

birşeyi bir yerden alıp başka yere götüren şirketin ettiği zarar.

bir önceki yılın kar zararına bakıp, birşeyi alıp başka bi yere geleneksel yöntemlerle, işini geliştirmeden, piyasadan silinmek pahasına aynı şekilde yapsan, şube açmasan, ekstra araç ve personel almasan dahi edemeyeceğin zarar.

ettiği zararla alternatif kargo firması kursa kurulur. o derece

sığ mode off

esas soru; şimdi bu zararı kim finanse edecek? satarlar bunu 1 seneye kalmaz
devamını gör...
ankaradan gelen kargoyu 1,5 hafta'da getirdiler. neden çünkü klasik memur zihniyeti herkes birinin adam'ı canı ne zaman isterse getirir müdür kim takar. gidin görün o kadar boş beleş maaş alan o kadar çoktur ki ispark'ın zarar etmesi gibi birşey
devamını gör...
kurumlar arası gereksiz yazışmaların hala posta yoluyla yapılması, ptt kargonun özel kargo şirketleriyle yarışamaması ve haddinden fazla personelinin olması sebebiyle zarar etmesi normaldir.
devamını gör...
hadi posta ve telefon ayakları masraflı, ulan telgraf nasıl zarara sokar bre adamı. tık tık tık parmakla vuruyon gidiyo sinirden silgi kemiriyom.
devamını gör...
bu kurumun kargoları ulaştırması bile başarı.gelmeyen kargolarım için birşey demem artık.
devamını gör...
zarar etmesi mümkün değildir.
posta işi bitti desen her türlü fatura tahsilatı, kargo işlemi, kredi bilmem ne var. diğer kargo şirketlerine nazaran daha az kar edilse anlarım da zararı anlayamam. hatta rakam doğruysa eğer, 1 milyar 200 milyon lira zarar hiç edemez. mümkün değil aga. o paraya ülke çapında iş yapacak yeni bir kargo şirketi kurulur be.
ya yemişlerdir ya da tasarruflarını başka kurumlara aktarıp kullanmışlardır. tabii aktarmada en az yarısı yine kaybolur onun :)
daha bir başka ihtimal, satacaklardır. rakamlarla oynayıp zarar göstererek ucuz yoldan birilerine peşkeş çekeceklerdir.
devamını gör...
bir yıl içinde zarar görülüp müdahale edilemiyor ilginç. sanırsın ahbap ile çavuş yönetiyor.
devamını gör...
tüm personel pavyona mı gittiniz ne yaptınız. ulan sabah dükkanı açıp bütün gün billur tartıp akşam kepenk indirsen bu kadar olmaz be.
devamını gör...
posta atan yok, kimse sabit telefon kullanmıyor, telgrafı bilen kalmadı. dolayısıyla hala ptt diye bir kurum varsa, zarar etmesi de normal. benim anlamadığım bu kadar zararı nasıl ettiniz? iş güç yok diye borsaya sarıp tüm parayı orada mı batırdınız? başka türlü bu kadar para yemekle bitmez. ya da ben fakir olduğum için nasıl yiyeceğimi bilemiyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ptt'nin 2019 yılında 1 milyar 200 milyon lira zarar ederek rekor kırması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim