öne çıkanlar | diğer yorumlar

didem madak şiirlerinin dans ettiği leziz şiir kitabıdır.
girişinde "bu kitap ısrar üzerine yazılmıştır" yazısıyla karşılaşırız. keşke daha çok ısrar etselerdi deriz ve tebessüm ederiz.
dünyaya bir kadının eli değse zeyna
şöyle ağır bir halı gibi çırpılsa
tozlar havalansa .


bir gece kalkıp bütün ışıkları yakacağım füsun şiirime ışıktan bir nokta koyacağım.
devamını gör...
tarihin en acı tekerrürlerinden birini yaşamış olan türk şair ve avukat olan didem madak imzalı eser; kitabımız 2007 yılında yayınlanmıştır.

kitaba geçmeden önce tekerrür konusunu biraz açmakta fayda var gibi görünüyor;

didem madak ah'lar ağacı kitabındaki şiirlerinden de bildiğimiz gibi annesini çok erken yaşlarında kanserden yitirmiş ve yıllar sonra kızına annesinin adını vermiş, kızının varlığını sadece 3 yıl yaşayabilmiş ne yazık ki kendisi de annesi gibi kanserden hayatını kaybetmiştir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

hayat boyu annesizlik acısı çekerken aynı acıyı bu sefer de kızı yaşayacaktır, hem de ömür boyu, ne yazılsa da bu trajik kaderin cilvesini tam olarak yansıtamaz, o denli üzücüdür.

şimdi ise kitaba geçmek istiyorum;

ah'lar ağacı ve bu kitabı daha önce okuduğumu anımsasam da onun yazdıklarını yeniden okumak istedim, anısını yaşatmayı bir borç bilirim.

bu kitabındaki şiirler bence ah'lar ağacı'ndaki kadar duygusal veya sarsıcı değil, elbette sarsıcı ama bence diğer kitabına nazaran müthiş sarsıcı değil, bu kitabında annesizlik duygusu o kadar yoğun değil, keskin bir gözlem gücüne sahip olduğu her dizesinden anlaşılır iken yine de duygulardan arındırılmış bir kitap olduğu galiba söylenemez.

hayatını etkileyen duyguları kendine has bir şiir diliyle yansıtıyor her zamanki gibi, onun şiiri salt kelimelerden müteşekkil değil nazarımda, merhametini de, isyanını da, acısını da, mutluluğu da, hüznü de, onu o yapan her duyguyu onun şiirlerinde görürüz.

mizah anlayışı bile kendine hastır onun, taklit edilemez bir kadındır didem madak

belki şimdi bu dünyada değildir ama sadece bedenen burada değil, sevdiklerimizin varlığı hep bizimle olamaz bazen hayatta ama yokluğu daima bizimledir, nereye gitsek bizimle gelir yoklukları, didem madak'da keza öyle.

tekrar okumak iyi geldi, bazı dizeleri bırakarak burada bitiriyorum.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


bu davada maykıl ceksın gibi aklanırsın inşallah!

kelimelerin mezarlığında gece bekçisiydim
dirilecekleri günü bekledim.

bazı geceler uyanıp sigara içiyorum
annemin ölümünü eskiciye satacaktım.

on yıl demli çaylar içmiş ve merak etmişti beni.

yüzümde oluşacak haritayı silemezdim bir daha.

galiba kör oldum.

acı çekmeyi öğrendiğimde
ismimi de öğrendim.

hatıralarımın patronuna son kez baktım.

iyilik dolu akşamlarım olsun istemiştim
başım
bir kristal avizeye çarpmış gibi şıngırdasın.

içime dokunan bir hâlin vardı
yalnızlığını kazısam
altından vahşi bir puhu kuşu çıkardı.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"pulbiber mahallesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim