çocukken oynamayı sevdiğim oyunlardan biriydi.

google gemini:

renkli istop, klasik istop oyunundan farklı olarak adın yerine renklerin kullanıldığı eğlenceli bir yakartop türevidir. amaç, ebenin söylediği renge sahip bir eşya veya kıyafet bularak ebeden kaçmaktır.

oyun kuralları ve oynanışı
başlangıç: oyuncular daire şeklinde toplanır. ebe, elindeki topu havaya atarken oyunculardan birinin adını söyler.
topu yakalama: adı söylenen oyuncu topu yere düşmeden tutarsa, tekrar ad söyleyerek topu havaya atar. top yere düşerse oyunu başlatır.
istop komutu: topu yerden alan oyuncu hemen "istop!" diye bağırır. bu komutla birlikte tüm oyuncular oldukları yerde donakalır.
renk söyleme: topu tutan oyuncu bir renk söyler (örneğin: "mavi" veya "kırmızı").
kaçış ve vurma: tüm oyuncular etrafta bu renkte bir nesne (kıyafet, ayakkabı, çevre detayı vb.) bulup dokunmaya veya tutmaya çalışır. ebe, rengi bulamayan oyuncuları topla vurmaya çalışır.
yeni ebe: ebe birini toplayarak vurursa vurulan kişi yeni ebe olur. kimseyi vuramazsa veya herkes rengi bulmayı başarırsa ebe değişmez, oyun yeni turla devam eder.
devamını gör...
bu oyunu oynarken anksyetem tutardı.
örnek veriyorum kırmızı derlerdi
üstümde kırmızı olurdu
insanlar üstüme dokunurdu
aşırı rahatsız olurdum.
devamını gör...
bi tane çıkıntı gelir - mürdüm rengiiii- diye bağırır.
mürdümün çocuğu ya.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"renkli istop" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim