'nereye gidiyor bu gençlik' diye hayıflananlara haber içeriğindeki boş sandalyeyi gösteririz artık.
boşa gidiyor, boşu boşuna gidiyor gençlik. bu devirde çok zor olsa da hepsine yaşamaya değer umutlar diliyorum..
devamını gör...
sakarya'da yaşıyorsun, ve karşılaşabileceğiniz insan türleri.
sapık, dinci, çomar, maddiyatçı, oğlancı, ve özellikle çocuklarına hiçbir şekilde destek olmayan aileler.
açık ve net sakarya da 2 projeyi sırf toplantı da uslup konuşmalarını tasvip etmediğim için iptal ettim böyle asalak tayfayla 2 yıl garanti geçmez dedim.
devamını gör...
daha 16 yaşında...
devamını gör...
okul yüzü göremeyen arkadaş kavramı olamayan gençlerin durumudur. ergenler maalesef yaşlarının olağan ilgi ihtiyacı nedeniyle sosyal medyaya sarılıyor. ait olmak istiyor bir yere normal olarak sanal da olsa. oradaysa acımasız bir linç var.

olağan aidiyetlerin kalmadığı bu pandemi sürecinde acilen 18 yaş altına sosyal medya kullanımı kısıtlanmalıdır. olağan sosyalleşmeyi yaşayamadıkları bir dönemde, 18 yaşın altındakiler olağan zamandaki gibi sosyal medyada bulunmamalıdır.

çünkü orada manyakça birbirini linç edenlerin vardığı sonuç bir ergen için yaşamına son vermek olabiliyor.
devamını gör...
üzülmenin haricinde yapabileceğiniz en iyi şey; depresif takılan gençlere ilgi bekleyen ergenler olarak bakmamak olacaktır. istatistiksel olarak en çok genç yaştaki insanlar intihar eder unutmayın.
devamını gör...
lise 2 de tam da 16 yaşındaki sınıf arkadaşımız intihar etmişti sonrasında yine aynı bizim dönemimizden bir kız daha ikisi de okulu yasa boğmuştu ben ikinci üniversitemi kazandım 3.sınıfa geldim çok sular aktı üstünden ama hâlâ unutamadım bu olayı çok yazık oldu belki onlar da neler görecek neler yaşayacaklardı ama olmadı işte
allah ailelerine sabır versin sakarya'daki genç kardeşimize de çok üzüldüm
devamını gör...
neredeyse aynı yaştayız. üzülüyorum ve korkuyorum ben de böyle olur muyum diye.
devamını gör...
kim olduğunu hatırlamıyorum geçenlerde bilinen isimlerden birisi türkiyeyi hiç bu kadar kötü ve karamsar görmemiştim demişti.

80 döneminde bile ortada bir kaos hakimken insanların kendi dünyalarında bir ideali ve umudu vardı. bugün ise postmodern bir iç savaşın içindeyiz. karantina, gelecek kaygısı, işsizlik, yoksulluk, politik ve sosyal kısıtlamalar insanları kendi iç dünyalarında bir savaşa sürüklüyor.

hz. ömer kaybolan bir koyundan da ben sorumluyum derken bugün birisi -mışsa -muşsa hakkınızı helal edin diyor. halbuki helallik ve sorumluluk bu kadar kolay bir şey değil.
devamını gör...
sakaryalı biri olarak yazıyorum aşırı üzüldüğüm bir haberdi. kardeşim yaşındaki bir insanın hayatına böyle son vermiş olması çok vahim bir durumken hala ne derdi vardı sanki şeklinde yorum yapanlar bile mevcut. yobazın,çomarın sözde ahlak bekçilerinin çok olduğu bu şehirde gençleri anlamak yerine yargılamak çok yaygın bu haber son olmayacak biliyorum ama son olmasından başka temennim de maalesef ki yok.
devamını gör...
çok üzen genç intiharı haberlerinden birisidir. hayatının en güzel olması gereken çağındayken umutsuzluğa düşen gençlerden sadece biridir. 6×6'nın kaçtır diye sorulan sınavlarda memur olan abiler ablalar mümkünse bu nesil şımarıklık yapıyor, ne akıl hastalığı falan demesin. ne hissettiklerini anlamak yerine kötülemek daha kolay geliyor size. asla yardımcı olmuyorsunuz.

tanımlardakilere bak... sosyal medya kısıtlanmalıdır mı? ulan bu gençlerin şu pandemi sürecinde tek eğlencesi bu zaten, onun yerine toksik insanlar için mi bir önem alınsa acaba? sinir ettiniz be. gençler intihar ediyor çünkü geleceğe umutla bakamıyorlar, okuyup bir şey olamayacaklarını, kötü günler geçireceklerini biliyorlar. sosyal medya bu süreçte acılarını bile hafifletiyor olabilir.
devamını gör...
biraz önce yazdım, türkiye de çocuklara değer verilmiyor, saygı duyulmuyor diye, şimdi bu başlığı gördüm, inanılmaz üzüldüm, şu an 12 yaşındaki yeğenimle ilgili sorunlar yaşıyoruz bizde, tek çocuk, tek torun, ama annesi ve babasının ayrı ayrı evlilikleri, evleri, çocukları hayatları var, anneannesinin evindeki odasından çıkmıyormuş, bazen 48 saat uyumuyormuş, herkes endişeli, aslında odasında mutlu da olabilir, dersleri çok iyi, arkadaşlarıyla görüşüyor gülüyor, oyun oynuyor, ama herşey bilgisayardan, internetten, salgından öncede böyleydi, yazın bile sokağa çıkmazdı, hiçbirşeyden şikayet etmez, hiçbir talebi olmaz, yeni oyunlar dışında, herkes çocuğa ne yapacağını söylüyor, onun adına düşünüyor, yani kişilik haklarına tecavüz ediyorlar, buda onu sinirlendiriyor, konuşmak istemiyormuş, halası olarak bir şey söylediğim zaman, sen bizden çokmu düşüneceksin çocuğumuzu diyor anne babası, cahillik öyle sağlam bir şeyki, bir insanın birşeyleri farketmesini sağlamak o kadar zorki,

hep yazıyorum, önce anne babaları eğitmek lazım, çocuklar görülmüyor, farkedilmiyor, ilgi istemesi bile suç sanki, kimse demekki ben ilgilenmemişim demiyor, ihtiyacı varsa tabiiki isteyecek, ne acıdırki alması gereken ilgiyi sevgiyi yine kendisinin hatırlatması gerekiyor, çabalaması gerekiyor, ilgilenmeyi değer vermeyi de bilmiyoruz bence, akıl vermek, yasak koymak ilgilenmek değildir, para vermek değer vermek değildir,

16 yaşında masum bir çocuğun acısı, üzüntüsü nasıl farkedilmez, demekki yüzüne bakmamışlar, gözlerine bakmamışlar, çocuğun bir derdi olduğunu anlamamışlar,

inşallah bunları gören anne babalar, kendilerine bir bakar, çocuklarının yüzüne bakar, konuşmalarını sağlar, çocuklarını anlarlar, yoksa böyle öldüklerinde çocuğun varlığını, değerini "farketmek" zorunda kalabilirler, allah korusun.

küçük olduğun için ciddiye alınmamak
#954240
devamını gör...
şu an 19 yaşındayım ve size şunu söyleyeyim bilirsiniz ki lise çağından itibaren ergenlikin de etkisiyle gençler depresif ve süisidal düşüncelere dalar bu normaldir,ama z kuşağı özellikle diğer ülkelerdeki yaşıtlarını ve havuz medyası dışındaki haberleri okuyup yetiştiğini için ülke durumu,ekonomik sıkıntılar vs z kuşağını daha depresif yapıyor.şu an iyiyim ama lisedeyken ben ve arkadaşlarım gerçekten çok kötüydük
mutlu olan birkaç kişi harici gençlerin çoğu depresif ve intihar hakkında konuşan kişilerdi.
devamını gör...
intihar bir tür cinayettir. o gencecik çocuğu o sandalyeye çıkaran herkesin bir gün aynı umutsuzluğu tatması tek dileğim.
devamını gör...
intihar etmeden önce insanlar aslında hareketleriyle ya da bir şekilde yardım çığlığı atarlarmış. fark edemeyenlere yazıklar olsun...!
yaşayamadığın güzel günler için içim yandı çocuk ...
devamını gör...
çok genç daha çok küçük niye böyle bir şey yaptı bilmiyorum,sakaryalıların ve sakaryanın ne kadar cahil yobaz işe yaramaz sapık insalarla dolup taştığını bilmekle beraber bunun burda konuşulmasını uygun bulmuyorum burda canına kıymış gencecik bir insan var ve muhtemelen sakaryalı..
devamını gör...
daha ne kadar üzülecegiz. yeter yahu gencecik insanları hayattan koparan her neyse yazıklar olsun.
devamını gör...
sosyolojik bir trajedidir.

bu yaşta insanların intihar etmesi nadirdir. altında bir şey olması gerektiğini düşünüyorum. kesinlikle araştırılmalıdır. bu çocuğa çok kötü bir şekilde zarar verilmiş olabilir, istismara uğramış olabilir.
devamını gör...
insanlar çok mutsuz. mutlu insan sayısı o kadar azaldı ki. durum böyle iken psikolog fiyatları uçuk durumda. söyleyeceklerim bu kadar.
devamını gör...
son 1-2 senedir gençlerdeki intihar oranları çok fazla arttı bu durum hiç iyiye işaret değil.
devamını gör...
allah rahmet eylesin evlat acısı çok zor. aynen.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sakarya'da 16 yaşındaki gencin intihar etmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim